Vrouw sterft nadat ze voor metro geduwd wordt in New York

Vrouw sterft nadat ze voor metro geduwd wordt in New York #vrtnws

16-01-22 11:50:00

Vrouw sterft nadat ze voor metro geduwd wordt in New York vrtnws

Een man wandelde zaterdagochtend naar een 40-jarige vrouw die op de metro aan het wachten was in Times Square, in het centrum van New York, en duwde haar op de sporen net toen er een metro aankwam.

De aanval lijkt willekeurig. De dader is een 61-jarige man die kampt met mentale problemen en mogelijk dakloos is. Hij kwam eerder al in aanraking met het gerecht. De vrouw was van Aziatische afkomst en de krant wijst erop dat er sinds het begin van de coronapandemie een sterke toename is van haatmisdrijven tegen Aziaten. Volgens de politie zijn er echter geen aanwijzingen dat de vrouw werd aangevallen vanwege haar etniciteit.

Het verhaal doet denken aan het incident van vrijdagavond in het Brusselse metrostation Rogier, dat gelukkig een betere afloop kende. Een man duwde er eveneens een vrouw op de sporen toen een metro arriveerde. De metrobestuurder kon op tijd remmen en de vrouw raakte slechts lichtgewond. De dader werd aangehouden.

Lire la suite: VRT NWS »

Is in Brussel niet gelukt! Nieuwe challenge voor debielen zeker ? 'Het aantal daklozen in de Verenigde Staten is dit jaar voor het eerst sinds de kredietcrisis van 2007 toegenomen. Dit jaar werden er 553.742 daklozen GETELD.' HLN Redactie 06-12-17 De 50.000 in België is echter maar een SCHATTING. Das weer iets nieuws zekers

Zo erg… 😞 Nu gaan de wokies zeggen dat de metrobestuurders in NY beter moeten leren remmen. Het begin van een film van M Nicht Shyamalan. Gewoon die gasten oppakken en met hun hoofd op de spoor leggen en de trein er over laten rijden. Weg met die idioten zeg ik het Is het nu zo moeilijk om ook te vermelden dat de dader een 61-jarige zwarte man is (ene Simon Martial)? Dat lijkt me zelfs zéér relevant als jullie melden dat het aantal racistische aanslagen tegen Asian Americans stijgt.

😵‍💫 Het Parool Tussen toga's en veroordeelden: tijdens deze wandeling vind je de sporen van rechtspraak Rond blacksen, nooit relaxen

Eerst Brussel, nu New York? What the Hell is going on? Tja VRT zal het geen hatecrime willen noemen want het voldoet niet aan hun leugen en plaatje dat ze hebben opgehangen rond die hate crimes. Wel aan de realiteit van de anti asian hate crimes waar VRT over liegt. Hmm waarom zwijgen ze wel over ras dader?

Ook hier enkel afkomst van het slachtoffer? Spreken ze wereldwijd af om dwaas te doen?

16:55 De aanval lijkt willekeurig. De dader is een 61-jarige man die kampt met mentale problemen en mogelijk dakloos is. Hij kwam eerder al in aanraking met het gerecht. De vrouw was van Aziatische afkomst en de krant wijst erop dat er sinds het begin van de coronapandemie een sterke toename is van haatmisdrijven tegen Aziaten. Volgens de politie zijn er echter geen aanwijzingen dat de vrouw werd aangevallen vanwege haar etniciteit. Het verhaal doet denken aan het incident van vrijdagavond in het Brusselse metrostation Rogier, dat gelukkig een betere afloop kende. Een man duwde er eveneens een vrouw op de sporen toen een metro arriveerde. De metrobestuurder kon op tijd remmen en de vrouw raakte slechts lichtgewond. De dader werd aangehouden. Meer weten over