Joshua Zirkzee

Joshua Zirkzee

Vijf weetjes over Joshua Zirkzee, de nieuwe aanvaller van Anderlecht

Josua Zirkzee is de nieuwe aanvaller van @rscanderlecht, maar wie is hij eigenlijk?

04-08-21 12:36:00

Josua Zirkzee is de nieuwe aanvaller van rscanderlecht, maar wie is hij eigenlijk?

Anderlecht heeft zijn nieuwe spits beet. Met Josua Zirkzee huurt paars-wit een Nederlander van Bayern München, maar wie is hij eigenlijk?

Keer gedeeldJosua Zirkzee © GETTYJoshua Zirkzee is de nieuwste aanwinst van Anderlecht. Gisteren raakten paars-wit en Bayern München het eens over een uitleenperiode van een seizoen, zonder aankoopoptie. In de zoektocht naar een vervanger voor Lukas Nmecha (die terugkeerde naar Manchester City en dan vertrok naar Wolfsburg), hebben de Brusselaars nu dus hun nieuwe man gevonden. Vijf zaken die u moet weten over de nieuwe Anderlechtspeler.

France: non vaccinés, Vanessa et Emmanuel perdent leur travail aujourd'hui Flandre: plus de 90% des adultes complètement vaccinés Limiter le réchauffement climatique à 1,5 °C est impossible sans mesures radicales immédiates, prévient l’ONU

Geen minuut in de EredivisieGeboren in het Nederlandse Schiedam, passeerde Zirkzee voorbij heel wat jeugdopleidingen, met onder meer ADO Den Haag en Feyenoord. Maar hij kwam aan geen enkele minuut in de Eredivisie. De jonge aanvaller verliet het Nederlandse voetbal namelijk al op zijn zestiende om zijn opleiding te voltooien bij Bayern München.

Eerste match, eerste goalIn het truitje van deRekordmeistermaakte Zirkzee ook zijn eerste minuten vol op het hoogste niveau. Zijn debuut was echter niet in de Bundesliga maar tegen Tottenham in de Champions League op 11 december 2019. Een week later maakte hij ook zijn eerste doelpunt, tegen Freiburg. Hij kwam op het veld in de 90 headtopics.com

steminuut in de plaats van Philippe Coutinho, maar wist toch nog de weg naar de netten te vinden, op een assist van Serge Gnabry.Historische quintupleDe rechtsvoetige aanvaller maakte zijn eerste seizoen bij Bayern vol met twaalf wedstrijden, vier goals en één assists. Maar hij wist vooral al heel wat prijzen te pakken met de Duitse topploeg. In 2020 realiseerde Bayern een historische quintuple met het behalen van de Champions League, Bundesliga, Duitse beker, Europese en Duitse supercup. Daarmee is zijn prijzenkast meteen aardig gevuld.

Moeilijk bij ParmaZirkzee speelde in het tweede deel van vorig seizoen bij Parma in de Serie A. Maar in Italië wist de Nederlandse jeugdinternational zich niet door te drukken, met slechts 108 gespeelde minuten in vijf maanden. Dat kwam onder meer ook door een blessure die hij begin april opliep, waardoor hij 72 dagen niet kon spelen, zo'n zes matchen in totaal.

Gelijkenissen met LukakuMet zijn 1m93, is Josua Zirkzee een fysieke aanvaller, maar daardoor niet minder flexibel. Zijn ex-trainer Hansi Flick benoemde hem als volgt: 'Hij is een goeie afmaker, kan de bal goed bijhouden en heeft ook het gestalte om dat te doen.' Zijn atletische en technische capaciteiten doen dan ook erg lijken op Romelu Lukaku, een oude bekende op Neerpede. Kan Zirkzee ook in diens voetsporen treden bij Anderlecht?

Door Joachim DurandJoshua Zirkzee is de nieuwste aanwinst van Anderlecht. Gisteren raakten paars-wit en Bayern München het eens over een uitleenperiode van een seizoen, zonder aankoopoptie. In de zoektocht naar een vervanger voor Lukas Nmecha (die terugkeerde naar Manchester City en dan vertrok naar Wolfsburg), hebben de Brusselaars nu dus hun nieuwe man gevonden. Vijf zaken die u moet weten over de nieuwe Anderlechtspeler.Geboren in het Nederlandse Schiedam, passeerde Zirkzee voorbij heel wat jeugdopleidingen, met onder meer ADO Den Haag en Feyenoord. Maar hij kwam aan geen enkele minuut in de Eredivisie. De jonge aanvaller verliet het Nederlandse voetbal namelijk al op zijn zestiende om zijn opleiding te voltooien bij Bayern München.In het truitje van de Rekordmeister maakte Zirkzee ook zijn eerste minuten vol op het hoogste niveau. Zijn debuut was echter niet in de Bundesliga maar tegen Tottenham in de Champions League op 11 december 2019. Een week later maakte hij ook zijn eerste doelpunt, tegen Freiburg. Hij kwam op het veld in de 90ste minuut in de plaats van Philippe Coutinho, maar wist toch nog de weg naar de netten te vinden, op een assist van Serge Gnabry.De rechtsvoetige aanvaller maakte zijn eerste seizoen bij Bayern vol met twaalf wedstrijden, vier goals en één assists. Maar hij wist vooral al heel wat prijzen te pakken met de Duitse topploeg. In 2020 realiseerde Bayern een historische quintuple met het behalen van de Champions League, Bundesliga, Duitse beker, Europese en Duitse supercup. Daarmee is zijn prijzenkast meteen aardig gevuld.Zirkzee speelde in het tweede deel van vorig seizoen bij Parma in de Serie A. Maar in Italië wist de Nederlandse jeugdinternational zich niet door te drukken, met slechts 108 gespeelde minuten in vijf maanden. Dat kwam onder meer ook door een blessure die hij begin april opliep, waardoor hij 72 dagen niet kon spelen, zo'n zes matchen in totaal.Met zijn 1m93, is Josua Zirkzee een fysieke aanvaller, maar daardoor niet minder flexibel. Zijn ex-trainer Hansi Flick benoemde hem als volgt: 'Hij is een goeie afmaker, kan de bal goed bijhouden en heeft ook het gestalte om dat te doen.' Zijn atletische en technische capaciteiten doen dan ook erg lijken op Romelu Lukaku, een oude bekende op Neerpede. Kan Zirkzee ook in diens voetsporen treden bij Anderlecht? Door Joachim Durand headtopics.com

Semaine de la mobilité du 16 au 22 septembre : Bruxelles veut faire marcher ses habitants Tinne Van der Straeten : « L’indexation des salaires n’est pas à l’ordre du jour » Gouvernement bruxellois: feu vert en première lecture au projet d'ordonnance instaurant l'utilisation du CST Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Anderlecht rondt transfer van spits Joshua Zirkzee afAnderlecht heeft zijn voorlinie dinsdag versterkt met de Nederlander Joshua Zirkzee . De 20-jarige spits speelt het komende seizoen in het Lotto Park. Hij komt op huurbasis over van Bayern München, zonder aankoopoptie, en moet de opvolger worden van de vertrokken Lukas Nmecha.

Peter Sagan trekt naar TotalEnergiesDe nieuwe ploeg van Peter Sagan is bekend. De drievoudige wereldkampioen ondertekende vandaag een contract voor twee seizoenen bij Franse ProTeam TotalEnergies.

'Antwerp moet nu vooral rustig blijven'Jacques Sys, hoofredacteur van Sport/Voetbalmagazine, over de prachtige gouden medaille van Nina Derwael en de tegenvallende prestaties van official_rafc en KAAGent.

Emma Meesseman: het nieuwe gezicht van NikeSportkledinggigant Nike gaat Emma Meesseman inzetten in een wereldwijde reclamecampagne.

Anderlecht en het proces van véél te lange adem: wanneer komt het goed?Met 1 op 6 kan rscanderlecht niet tevreden zijn, al doet iedereen heel erg zijn best om te doen geloven dat het allemaal wel goed komt. De vraag is alleen: wanneer?

Alles over dag 11 van de Spelen: verzekeren de Red Lions zich van een medaille?Alles over dag 11 van de Spelen: verzekeren de Red Lions zich van een medaille? Wordt het een historische dag in de atletiek? En pakt Simone Biles alsnog goud? via sportvoetbal