Staatssecretaris De Bleeker: ‘Voorstel voor voorschot van leverancier kan je altijd weigeren’

Staatssecretaris De Bleeker: ‘Voorstel voor voorschot van leverancier kan je altijd weigeren’

Energiecrisis, Eva De Bleeker

16-01-22 01:13:00

Staatssecretaris De Bleeker: ‘Voorstel voor voorschot van leverancier kan je altijd weigeren’

Consumenten kunnen het voorstel van voorschot dat de energieleverancier doet altijd weigeren. Dat heeft staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De...

Foto: BelgaConsumenten kunnen het voorstel van voorschot dat de energieleverancier doet altijd weigeren. Dat heeft staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker zaterdag gezegd.Door de hoge energieprijzen trekken heel wat energieleveranciers de voorschotten op. Sommige energieleveranciers doen dat volgens De Bleeker zelfs in extreme mate. De voorschotten zijn bedoeld om de consument te beschermen tegen hoge eindafrekeningen door de kost te spreiden over meerdere facturen. ‘Op die manier worden er plotse verrassingen vermeden als er betalingsmoeilijkheden opduiken. Over die voorschotten is er door de stijgende energieprijzen heel wat te doen. Heel wat leveranciers sturen hun klanten het voorstel om het voorschot op te trekken, om te vermijden dat de eindafrekeningen fors de hoogte ingaan’, aldus De Bleeker.

Lire la suite: De Standaard »

Clickbait. Spijtig van De eindafrekening niet! En dan? Ja ja en dan sturen ze het wel na 12 maanden.....😏 Ja maar achteraf wel de rekening gepresenteerd krijgen, tellen en rekenen is precies niet de sterkste eigenschap van onze minister begroting Alsof dat iets oplost? Dan komt de kater gewoon een paar maanden later. Ik heb de indruk dat een aantal, goed verdienende, politici nog steeds niet beseffen dat heel wat mensen door die energiefacturen kopje onder gaan. openvld cdenv vooruit_nu de_NVA groen pvdabelgie

Uiteraard is dit maar een voorstel en kan dit altijd geweigerd worden. De uitstelling betaal je dan gewoon op de eindafrekening. Zijn er echt mensen die dit niet weten? 2 keer weigeren vliegde eruit , en krijg je een budgetmeter .... Wettelijk? Vertaald: de consument moet het zelf maar oplossen. Zoiets?

Non, un magasin britannique ne qualifie pas des bouteilles de vin de 'fournitures de bureau'L’image a eu son petit succès sur les réseaux sociaux ces dernières heures. Notamment sur le compte Twitter 'no context... 🤡Dommage, certains cherchaient un fournisseur !😂 Oulalala le sujet digne des merdias que vous êtes, Surtout ne changez rien, vos articles sont à la hauteur de vos journalistes, complètement nuls, continuez, vous avez plus personne pour lire vos conneries Merci pour ce fact checking crucial !

Deze boeken zitten in de laatste rechte lijn voor De Boon, de nieuwe literatuurprijsVijf fictie- en nonfictieboeken en vijf kinder- en jeugdboeken maken kans om op 24 maart de allereerste Boon te winnen. Opvallend: er is maar één auteur uit Vlaanderen bij.

Poll: wie is de beste spits uit de geschiedenis van de Premier League?2021/22 is het dertigste seizoen van de Premier League. Sport/Voetbalmagazine gaat samen met u op zoek naar de grootste protagonisten uit die dertig jaar. Deel 1: de spitsen. Salah is niet eens een spits en staat met 69 % duidelijk eerste. Een heleboel stemmers volgen het voetbal nog maar 2 jaar zo blijkt.

Jean-Luc Lemoine: 'je suis sorti de ma zone de confort, j’ai tout pété''Brut', le nouveau spectacle de Jean-Luc Lemoine, passera par la Belgique en février.

Mercato - Transfert de Pape Gueye: l'OM interdit de recrutement pendant un anL'Olympique de Marseille a été interdit de recrutement pendant un an par la FIFA dans le cadre du transfert du milieu de...

Mehdi Bayat 'surpris' de la demande de son renvoi devant le tribunal correctionnelMehdi Bayat est l'une des 57 personnes que le parquet fédéral veut renvoyer devant le tribunal correctionnel dans l'affaire de suspicion de fraude dans le football belge. 'C'est une surprise, car depuis le début du Football Gate, mon nom n'a jamais été cité, n'est jamais sorti', a réagi l'administrateur-délégué de Charleroi vendredi soir dans le 'John Late Show' sur LN24.

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD). Foto: Belga Consumenten kunnen het voorstel van voorschot dat de energieleverancier doet altijd weigeren. Dat heeft staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker zaterdag gezegd. Door de hoge energieprijzen trekken heel wat energieleveranciers de voorschotten op. Sommige energieleveranciers doen dat volgens De Bleeker zelfs in extreme mate. De voorschotten zijn bedoeld om de consument te beschermen tegen hoge eindafrekeningen door de kost te spreiden over meerdere facturen. ‘Op die manier worden er plotse verrassingen vermeden als er betalingsmoeilijkheden opduiken. Over die voorschotten is er door de stijgende energieprijzen heel wat te doen. Heel wat leveranciers sturen hun klanten het voorstel om het voorschot op te trekken, om te vermijden dat de eindafrekeningen fors de hoogte ingaan’, aldus De Bleeker. • Wanneer verwarming voor veel mensen plots luxe wordt ‘Het is belangrijk dat de consument weet dat hij zelf de hoogte van zijn voorschot kan bepalen. Hij hoeft dus niet het voorstel te volgen dat de leverancier hem doet. Het is even belangrijk om goed na te denken en het voorschot zo realistisch mogelijk in te schalen. Een laag voorschot kan tijdelijk even financiële zuurstof geven maar kan wel resulteren in een hoge eindafrekening’, aldus De Bleeker. De Bleeker heeft volgende week een afspraak met de Federatie van de Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven (FEBEG) om het belang van realistische voorschotvoorstellen te onderstrepen. Lees ook