• 36 sec. here
  • News: 18%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Op de 28e speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is Racing Genk vrijdagavond met 1-2 gaan winnen op het veld van Charleroi. Bij de rust stonden de Limburgers 0-1 voor.

Paul Onuachu opende de score in de 17e minuut vanop de penaltystip, na een fout van Marco Ilaimaharitra op Junya Ito. Genk bleef de eerste helft baas, al kwam Joris Kayembe in de 22e minuut wel dicht bij de gelijkmaker. Zijn voorzet trof de paal. Charleroi kwam beter uit de kleedkamers en het aanvallend werk werd in de 53e minuut beloond met een goal van Ali Gholizadeh.

Genk knoopte - tot grote opluchting van coach John van den Brom - na drie nederlagen op rij weer met de overwinning aan en blijft in de stand derde, op zeven punten van Club Brugge, dat twee wedstrijden minder speelde, en twee van Antwerp, dat maandag op verplaatsing bij Oud-Heverlee Leuven speelt. Charleroi is elfde.

/  🏆 18. in BE

Sporting de Charleroi-Genk: faux pas interdit!Une élimination en coupe de Belgique et aucune victoire en championnat, voilà à quoi se résume le mois de février du Sporting de Charleroi. Une situation délicate à laquelle il serait grand temps de remédier, au risque de nourrir d'énormes regrets.
La source: sportfootmag - 🏆 4. / 68 Lire la suite »

Focus sur la formation du Racing Genk: 'Le mot-clé, c'est la patience'Le KRC Genk s'efforce de bâtir une équipe première compétitive, mais n'oublie pas la formation des jeunes. Made in Genk est devenu un label de qualité, tant en Belgique qu'à l'étranger.

Racing Genk verovert vijfde Beker van België na winst in finale tegen StandardDe Limburgers versloegen Standard in de finale in het Koning Boudewijnstadion met 2-1 en namen zo revanche voor de verloren finale van drie jaar geleden tegen de Rouches. Junya Ito (48.) en Théo Bongonda (80.) zorgden na rust voor de Genkse goals, de tegentreffer van invaller Jackson Muleka (84.) kreeg geen vervolg.
La source: SportVoetbal - 🏆 18. / 51 Lire la suite »

Antwerp sluit reguliere competitie af op tweede plaats na zege in extremis tegen GenkAntwerp heeft de reguliere competitie op de tweede plaats afgesloten. In een rechtstreeks duel om de tweede stek haalde Antwerp het zaterdagavond op de 34e en tevens laatste speeldag met 3-2 van Racing Genk, de nummer drie in de stand.

Genk wint 1-2 bij Anderlecht en komt op twee punten van leider Club BruggeRacing Genk heeft zaterdag op de vierde speeldag van de Champions play-off Anderlecht verslagen met 1-2. Anderlecht en Genk speelden woensdag nog tegen elkaar, toen werd het 1-1. Door de zege nadert Genk tot op twee punten van leider Club Brugge, dat zondag Antwerp ontvangt.