Paul Onuachu klopt twee Bruggelingen en wint allereerste Gouden Schoen

13-01-22 00:07:00

Paul Onuachu wint de Gouden Schoen van 2021

Paul Onuachu wint de Gouden Schoen van 2021

Racing Genk-aanvaller Paul Onuachu is woensdag in Antwerp Expo voor de eerste keer in zijn carrière verkozen tot Gouden Schoen, de bekroning voor de beste ...

LEES OOK.Voor Racing Genk is het de eerste Gouden Schoen in twintig jaar, de derde aller tijden. In 2001 was Wesley Sonck de winnaar. Drie jaar eerder ging de Schoen naar Branko Strupar.De 68e Gouden Schoen werd aangekondigd als een spannende strijd tussen een viertal favorieten, met de twintigjarige De Ketelaere, die eerder op de avond voor het tweede jaar op rij verkozen werd tot beste belofte, als topfavoriet. Ook in de online peilingen kwam de Brugse Golden Boy steevast als nummer een uit de bus. De keuze voor Onuachu is dus ietwat verrassend, ook al is de Nigeriaan bij de Genkenaars een garantie op doelpunten. Achttien treffers liet hij vorig seizoen in de terugronde van de Jupiler Pro League noteren, waarmee hij KRC Genk op een zucht van de landstitel bracht. Uiteindelijk moesten de Limburgers vrede nemen met de titel van vicekampioen en Belgische Bekerwinst. Met 29 doelpunten over het hele seizoen werd Onuachu afgetekend topschutter in de hoogste Belgische voetbalklasse. Het leverde hem een duidelijke zege op in de eerste stemronde, waarin hij het met 311 punten haalde van Noa Lang (223). Charles De Ketelaere kreeg toen slechts 44 punten achter zijn naam. De basis voor zijn eindzege in de Gouden Schoen werd dus in die eerste stemronde gelegd.

Lire la suite:
Gazet van Antwerpen »

Hoe Alana Haim de hoofdrol in 'Licorice Pizza' scoorde na een etentje met Paul Thomas AndersonAlana Haim, toetsenist en gitarist van de Amerikaanse zusterband Haim, had nog nooit geacteerd. En toch speelt ze naast Sean Penn, Bradley Cooper en Tom Waits in Licorice Pizza, de nieuwste film van Paul Thomas Anderson. 'Hij wist dat ik het kon, láng voor ik zelf wist dat ik het kon.'

De ‘First Date’ die niemand onberoerd liet: Linda moest snel afscheid nemen van Paul na plots overlijdenHet VRT-programma First Dates werd maandag afgesloten met de onverwachte boodschap dat deelnemer Paul recent overleed aan kanker. Tijdens de aflevering zag...

De ‘First date’ die niemand onberoerd liet: Linda moest snel afscheid nemen van Paul na plots overlijdenHet VRT-programma First dates werd maandag afgesloten met de onverwachte boodschap dat deelnemer Paul onlangs overleed. Tijdens de aflevering zagen we nog ... En waaraan overleed hij ? Weeral een plots overlijden. 🤔 Wie naar het programma gekeken heeft weet dat er gezegd geweest is dat de man overleden is aan kanker. Dus stop met het zelfonderzoek, kan de familie best wel gebruiken ipv al die domme commentaren. Er sterven dagelijks spijtig genoeg nog veel mensen aan andere dingen dan covid

DPG Media Privacy GatePrachtig. Medefavorieten, eerder mediafavorieten

Doelpuntenmachine of lichtvoetige dribbelaar?De verkiezing van de Gouden Schoen belooft vanavond spannend te worden: er zijn minstens zes kanshebbers, onder wie grote favorieten Noa Lang en Paul Onuac...

Quiz: ken jij alle winnaars van de Gouden Schoen sinds 1975?In de quiz-zone van Sport/Voetbalmagazine zit je goed om je sportkennis te testen. Vandaag: ken jij alle winnaars van de Gouden Schoen sinds 1975?

Racing Genk-aanvaller Paul Onuachu is woensdag in Antwerp Expo voor de eerste keer in zijn carrière verkozen tot Gouden Schoen, de bekroning voor de beste voetballer van het voorbije jaar op de Belgische voetbalvelden.Alana Haim, toetsenist en gitarist van de Amerikaanse zusterband Haim, had nog nooit geacteerd.Het VRT-programma First Dates werd maandag afgesloten met de onverwachte boodschap dat deelnemer Paul recent overleed aan kanker.Linda en Paul leren elkaar kennen in het programma First Dates.

Vincent Van Genechten Vandaag om 21:49 LEES OOK. Spannender wordt het niet: Cayman klopt Wullaert met miniem verschil en wint haar tweede Gouden Schoen In Antwerp Expo haalde hij het op het 68e gala van de Gouden Schoen met 333 punten van de Brugse tandem Noa Lang (272) en Charles De Ketelaere (271). 'Hij wist dat ik het kon, láng voor ik zelf wist dat ik het kon. Opvallend, want in de verkiezing voor de Belofte van het Jaar haalde CDK het met meer dan een straatlengte voorsprong op zijn Brugse ploegmakker. Josepha is geen onbekende, ze was het ‘kusmeisje’ dat zichzelf een paar jaar geleden herkende op een iconische foto uit 1944 van de bevrijding van Antwerpen. Voor Racing Genk is het de eerste Gouden Schoen in twintig jaar, de derde aller tijden. Beide muzikantes oogsten veel applaus met hun recente filmvertolkingen. In 2001 was Wesley Sonck de winnaar.

Drie jaar eerder ging de Schoen naar Branko Strupar. En Alana Haim met de hoofdrol in Licorice Pizza van Paul Thomas Anderson, een van de grootste, nog actieve Amerikaanse regisseurs. Op de erelijst is Onuachu de opvolger van Lior Refaelov. Vorig jaar eindigde de Nigeriaanse international op de derde plaats, met Raphael Holzhauser op stek twee. Denk maar aan Tom Cruise voor de mozaïekfilm Magnolia, Amy Adams, Joaquin Phoenix en Philip Seymour Hoffman voor het scientology-epos The Master, Julianne Moore en Burt Reynolds voor Boogie Nights, de funky schets van de rechtverende pornoindustrie, of Daniel Day-Lewis voor zijn milkshake slurpende oliebaron in There Will Be Blood en zijn toxische couturier in Phantom Thread. © BELGA De 68e Gouden Schoen werd aangekondigd als een spannende strijd tussen een viertal favorieten, met de twintigjarige De Ketelaere, die eerder op de avond voor het tweede jaar op rij verkozen werd tot beste belofte, als topfavoriet. Ook in de online peilingen kwam de Brugse Golden Boy steevast als nummer een uit de bus..

De keuze voor Onuachu is dus ietwat verrassend, ook al is de Nigeriaan bij de Genkenaars een garantie op doelpunten. Achttien treffers liet hij vorig seizoen in de terugronde van de Jupiler Pro League noteren, waarmee hij KRC Genk op een zucht van de landstitel bracht. Duelleren Lady Gaga en Alana Haim binnenkort niet om Grammy's maar om Oscars en andere filmprijzen? Dat zou kunnen. Uiteindelijk moesten de Limburgers vrede nemen met de titel van vicekampioen en Belgische Bekerwinst. Met 29 doelpunten over het hele seizoen werd Onuachu afgetekend topschutter in de hoogste Belgische voetbalklasse. Lady Gaga met de geld-, macht- en moordlustige Lady Gucci uit House of Gucci. Het leverde hem een duidelijke zege op in de eerste stemronde, waarin hij het met 311 punten haalde van Noa Lang (223).

Charles De Ketelaere kreeg toen slechts 44 punten achter zijn naam. Zijn acteurs worden bijna altijd voor een Oscar genomineerd. De basis voor zijn eindzege in de Gouden Schoen werd dus in die eerste stemronde gelegd. © BELGA Ook dit seizoen zit hij al aan 12 doelpunten, terwijl hij de voorbije weken met een hamstringblessure aan de kant stond. Alleen: dat zijn allemaal ronkende namen met tonnen ervaring. Daardoor kon de zestienvoudige international niet deelnemen aan de Africa Cup. In de tweede stemronde moest Onuachu vrede nemen met 22 punten en een negende plaats. Ze speelt doorgaans gitaar en keyboard in een sister act: met haar oudere zussen Este en Danielle vormt ze de Californische poprockband Haim.

De winnaar werd Union-spits Deniz Undav met 234 punten. De Ketelaere was nummer twee met 227 punten. De band maakt zich klaar voor een nieuwe tournee die ook Rock Werchter aandoet. De 27-jarige Onuachu streek in de zomer van 2019 neer in Genk, dat hem voor 6 miljoen euro had overgenomen van het Deense Midtjylland. Intussen is zijn marktwaarde volgens het gespecialiseerde transfermarkt gestegen naar 20 miljoen euro, al is het maar de vraag of hij voor dat bedrag weg mag uit de Cegeka Arena, waar hij nog een contract heeft tot medio 2024. Alana Haim speelt Alana Kane, een vijfentwintigjarige vrouw die in de San Fernando Valley van 1973 tot haar eigen ontzetting ingaat op de avances van de vijftienjarige Gary Valentine. Uitslag: 1.

Paul Onuachu (KRC Genk) 333 2. Anderson gebruikt de vraag of het tussen hen tot een romance komt vooral als bindmiddel tussen sterk uiteenlopende maar verrukkelijke scènes. Noa Lang (Club Brugge) 272 3. Charles De Ketelaere (Club Brugge) 271 4. Zo zien we Alana in een nagelbijtend spannende scène een zonder diesel gevallen tientonner in achteruit van een berg afrijden terwijl een manische Bradley Cooper over haar hangt en de laadbak vol tieners zit. Deniz Undav (Union) 234 5. Junya Ito (KRC Genk) 129 6. Want in een schoolvoorstelling van The Wizard of Oz spelen en wat met de camera dollen in een muziekvideo tellen niet mee.

Hans Vanaken (Club Brugge) 114 7. Dante Vanzeir (Union) 98 8. Paul Thomas Anderson was tien jaar geleden onder de indruk van Haims ep Forever en nodigde de zussen uit voor een etentje bij hem thuis. Sergio Gómez (Anderlecht) 43 9. Lukas Nmecha (Anderlecht) 42 10. Wanneer Este haar mond toch voorbij praat, diept Anderson een schilderij van een berg uit Spielbergs sf-klassieker Close Encounters of the Third Kind op dat hij voor hun moeder maakte. Tarik Tissoudali (AA Gent) 36 Theo Bongonda (KRC Genk) 36 MEER OVER .