Edwin Straver

Edwin Straver

Nederlandse motorrijder Edwin Straver overlijdt aan verwondingen Dakar Rally

Ruim een week na de Dakar Rally overlijdt opnieuw een deelnemer aan zijn verwondingen.

24-01-20 14:01:00

Ruim een week na de Dakar Rally overlijdt opnieuw een deelnemer aan zijn verwondingen.

Ruim een week nadat hij in de Dakar Rally ongelukkig ten val was gekomen, is de Nederlandse motorrijder Edwin Straver overleden.

Keer gedeeldEdwin Straver © Belga ImageDe 48-jarige was woensdag vanuit Saoedi-Arabië naar Nederland overgebracht. Het was toen al duidelijk dat hij niet meer bij kennis zou komen. Straver had na zijn val in de voorlaatste etappe van de beruchte woestijnrally ongeveer 10 minuten geen hartslag. Hij brak ook een van zijn bovenste nekwervels.

Des milliers de jeunes rassemblés à la Boverie à Liège : 'Ici, c'est même plus que le nouveau carré, il y a encore plus de monde' Wie zijn uw speler en coach van de maand februari? Sortie du nucléaire : les producteurs d'électricité redoutent une construction insuffisante de centrales au gaz

De motorrijder werd in de Saoedische duinen gereanimeerd en per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Riyad. Toen enkele dagen later nog steeds geen verandering in zijn toestand was, werd besloten hem te repatriëren naar Nederland.Straver reed zijn derde Dakar Rally. Vorig jaar won hij het kistklassement, voor rijders die geen assistentie hebben van een monteur. In het algemeen klassement werd hij toen dertigste, een jaar eerder bij zijn debuut eindigde hij als 49e.

Tijdens de voorbije editieverongelukte ook de Portugese motorrijder Paulo Gonçalvesna een val in de zevende rit. Het maakte Straver, die in het dagelijks leven als onderhoudsmonteur werkte en een eigen bedrijf had, weer bewust van de gevaren van zijn geliefde sport. headtopics.com

'Ik rem voor alles en ga niet over een duin heen als ik niet kan zien wat erachter zit', zei hij na het overlijden van Gonçalves. 'We weten allemaal dat dit een risicovolle sport is, maar proberen zo min mogelijk na te denken over het feit dat het kan gebeuren. Ik probeer wel zo voorzichtig te rijden dat ik veiligheidsmarges inbouw, maar ook dan kan er iets misgaan. Die risico's accepteren we allemaal. Als je dat niet kunt, kun je beter thuisblijven.'

De 48-jarige was woensdag vanuit Saoedi-Arabië naar Nederland overgebracht. Het was toen al duidelijk dat hij niet meer bij kennis zou komen. Straver had na zijn val in de voorlaatste etappe van de beruchte woestijnrally ongeveer 10 minuten geen hartslag. Hij brak ook een van zijn bovenste nekwervels. De motorrijder werd in de Saoedische duinen gereanimeerd en per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Riyad. Toen enkele dagen later nog steeds geen verandering in zijn toestand was, werd besloten hem te repatriëren naar Nederland. Straver reed zijn derde Dakar Rally. Vorig jaar won hij het kistklassement, voor rijders die geen assistentie hebben van een monteur. In het algemeen klassement werd hij toen dertigste, een jaar eerder bij zijn debuut eindigde hij als 49e. Tijdens de voorbije editie verongelukte ook de Portugese motorrijder Paulo Gonçalves na een val in de zevende rit. Het maakte Straver, die in het dagelijks leven als onderhoudsmonteur werkte en een eigen bedrijf had, weer bewust van de gevaren van zijn geliefde sport. 'Ik rem voor alles en ga niet over een duin heen als ik niet kan zien wat erachter zit', zei hij na het overlijden van Gonçalves. 'We weten allemaal dat dit een risicovolle sport is, maar proberen zo min mogelijk na te denken over het feit dat het kan gebeuren. Ik probeer wel zo voorzichtig te rijden dat ik veiligheidsmarges inbouw, maar ook dan kan er iets misgaan. Die risico's accepteren we allemaal. Als je dat niet kunt, kun je beter thuisblijven.'

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

Le Dakar 2020 à nouveau en deuil: le motard néerlandais Edwin Straver est décédé une semaine après sa chuteAprès le décès du Portugais Paulo Gonçalves au cours de la 7e étape, c’est un autre motard qui a perdu la vie en participant à cette édition 2020.

Le Dakar 2020 à nouveau en deuil: le motard néerlandais Edwin Straver est décédé une semaine après sa chuteAprès le décès du Portugais Paulo Gonçalves au cours de la 7e étape, c’est un autre motard qui a perdu la vie en participant à cette édition 2020.

'Belgische trainersopleiding is top 5 in Europa'Dat in de Jupiler Pro League slechts 6 van de 16 coaches Belg zijn, ligt niet aan de opleiding, zegt directeur Kris Van Der Haegen.

BeNeLiga weer een beetje dichterbij: 11 topclubs willen volgende fase van onderzoek startenDe Belgische G5 en de Nederlandse G6 hebben donderdag in Eindhoven unaniem beslist om de studie naar een grensoverschrijdende BeNeLiga voort te zetten. Financieel monitor Deloitte zal gevraagd worden een diepgravender onderzoek te voeren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan Belga. verschuerenmic1 hopelijk maar Verhaeghe moet geen pluimen op zijn hoed steken, een wijze man starte dit jaren geleden al.