Na seksueel grensoverschrijdend gedrag bij 'The Voice of Holland': Anouk stopt meteen als coach bij 'corrupte bende'

Anouk is sinds 2017 onafgebroken coach in de talentenjacht, maar stopt daar nu onmiddellijk mee. 'Ik weet genoeg', zegt ze.

Vrtnws

16-01-22 20:02:00

Na seksueel grensoverschrijdend gedrag bij 'The Voice of Holland': Anouk stopt meteen als coach bij 'corrupte bende' vrtnws

Anouk is sinds 2017 onafgebroken coach in de talentenjacht, maar stopt daar nu onmiddellijk mee. 'Ik weet genoeg', zegt ze.

Anouk was in 2015 voor het eerst coach in "The voice of Holland", en zat sinds 2017 onafgebroken in de rode jurystoelen. Maar naar die plek kan en wil ze niet meer terugkeren."Het is een pleuriszooi: onwijs verdrietig en teleurstellend", zegt de zangeres, die toegeeft dat ze eigenlijk niet wou reageren voor ze de bewuste reportage over de wantoestanden bij "The voice of Holland" gezien had.

"Maar na hetstatementvan onder meer Jeroen, en enkele telefoontjes met een paar mensen, weet ik wel genoeg. Ik heb besloten dat ik niet meer terug wil komen bij "The voice". Het is een corrupte bende", zegt ze."Ik wil niet werken op een plek waar enkele mannen jarenlang misbruik hebben gemaakt van hun positie. En waar er bewust voor gekozen is om het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan écht niet, daar wil ik geen onderdeel van zijn."

Lire la suite: VRT NWS »

De ratten verlaten het zinkende schip... Als je enige principes had en het wist was dit eerder of had je het naar buiten gebracht, ze is zelf even rot. Als het ongewild was, is het verkrachting. Als ze ermee ingestemd hebben moeten ze niet komen zagen achteraf e. Cfr. Bdepauw... Nu het programma is stopgezet en de geldstroom richting haar bankrekening opgedroogd is het plots een corrupte bende. Ik zou zeggen opzouten, zoals de Nederlanders dat zeggen. Met sympathie voor alle zwakzinnigen die denken dat hun stem een rol speelt bij dergelijke programma’s.

Die wacht geen veroordeling van een rechter af. iedereenschuldig That was quick ...

Talentenjacht 'The voice of Holland' wordt stilgelegd na aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag'The voice of Holland' loopt momenteel op de Nederlandse zender RTL, maar de zender laat weten dat de uitzendingen meteen worden opgeschort. Hoe zit het met de klanten van gyslaine Maxwell?

Bandleider Jeroen Rietbergen stapt op na ongepast gedrag tijdens The Voice of HollandJeroen Rietbergen, de bandleider bij het programma The Voice of Holland, stapt volgens omroepvereniging BNNVARA per direct op vanwege aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van het RTL-programma. De muzikant erkent volgens het programma BOOS de beschuldigingen. Ook wordt The Voice of Holland tot nader order opgeschort.

Meisje (5) overleden na botsing met skiër in Franse AlpenIn een skidorp in de Franse Alpen is zaterdag een meisje om het leven gekomen nadat een skiër tegen haar was gebotst. Dat melden de hulpdiensten zondag.

Reuzenrad op Steenplein in Antwerpen na ruim een jaar afgebrokenHet reuzenrad stond 14 maanden aan de Kaaien en bepaalde mee de skyline van de stad.

'Extreem teleurgestelde' Novak Djokovic verlaat Australië meteen na verlies beroepszaakTennis Novak Djokovic heeft zondag Australië verlaten, een viertal uur na de uitspraak van het federale gerechtshof om zijn visum ingetrokken te houden waardoor de Servische nummer een van de wereld dus niet kan deelnemen aan de Australian Open. Djokovic zegt in een reactie dat hij 'extreem teleurgesteld' is. De Australische regering reageert tevreden, de Servische president Aleksandar Vucic is verontwaardigd.

Boris Johnson: leider Conservatieve Partij blijft premier steunen na illegale borrelsDe leider van de Conservatieve Partij Oliver Dowden vindt dat Boris Johnson premier van het Verenigd Koninkrijk moet blijven, ondanks de illegale borrels die tijdens de coronalockdown vorig jaar werden gehouden in de ambtswoning van de premier. Hoe onbeschoft is die, zulk uitspraak doen! Als die nog zou blijven, is een schop naar de democratie! Politiek die boven de wet staat.

16:50 Anouk was in 2015 voor het eerst coach in "The voice of Holland", en zat sinds 2017 onafgebroken in de rode jurystoelen. Maar naar die plek kan en wil ze niet meer terugkeren. "Het is een pleuriszooi: onwijs verdrietig en teleurstellend", zegt de zangeres, die toegeeft dat ze eigenlijk niet wou reageren voor ze de bewuste reportage over de wantoestanden bij "The voice of Holland" gezien had. "Maar na het statement van onder meer Jeroen, en enkele telefoontjes met een paar mensen, weet ik wel genoeg. Ik heb besloten dat ik niet meer terug wil komen bij "The voice". Het is een corrupte bende", zegt ze. "Ik wil niet werken op een plek waar enkele mannen jarenlang misbruik hebben gemaakt van hun positie. En waar er bewust voor gekozen is om het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan écht niet, daar wil ik geen onderdeel van zijn." Hoe het verder moet met het huidige seizoen van "The Voice of Holland" is niet duidelijk. RTL voert een onafhankelijk onderzoek naar de aantijgingen. En tot er meer duidelijk is zijn de uitzendingen opgeschort. Sponsors haken af Intussen is ook bekend geraakt dat twee bedrijven stoppen met hun sponsering van "The Voice of Holland". Telecombedrijf T-Mobile haakt af, net als supermarktketen Lidl, die adverteert tijdens het programma. T-Mobile zegt aan RTL Boulevard "elke vorm van grensoverschrijdend gedrag" af te keuren en "we nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van". Ook spreekt het bedrijf medeleven uit naar alle betrokkenen. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel geld T-Mobile en Lidl het programma sponsorden of tot wanneer de sponsorovereenkomsten liepen. Lidl wil geen uitspraken doen over de duur of het bedrag van de sponsoring en zegt het onderzoek naar de aantijgingen tegen het programma af te wachten. Meer weten over