Na het overlijden van Aleksej Navalny: het einde van het alternatief

  • 📰 Knack
  • ⏱ Reading Time:
  • 69 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 31%
  • Publisher: 68%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Ondanks de penibele toestand waarin Aleksej Navalny de afgelopen jaren leefde, komt zijn overlijden toch onverwacht. Volgens de directie van het strafkamp

Met Aleksej Navalny sterft opnieuw een sprankeltje hoop dat Rusland ooit een normaal land kan worden.

Ook Joelija Navalnaja, Navalny’s echtgenote, benadrukte dat ze geen geloof hecht aan de versie van de Russische autoriteiten.Aleksej Navalny was in alle opzichten opmerkelijk. Hij is in de jaren 2000 verre van de enige opposant die zich geroepen voelt om Rusland democratischer te maken. Hij is wel met voorsprong de meest getalenteerde. In tegenstelling tot de doorsnee liberale Russische oppositieleider is hij charismatisch, welbespraakt en geestig.

Navalny beseft dat hij een coalitie moet bouwen die ook buiten Moskou en Sint-Petersburg impact heeft. Hij richt zijn pijlen daarbij slim genoeg niet op Poetin, maar op diens partij Verenigd Rusland, die hij consistent de ‘Partij van Schurken en Dieven’ zal noemen. Omdat hij niet kan deelnemen aan verkiezingen, bedenkt hij zijn Slim Stemmen-tactiek: hij adviseert zijn volgers per stad of district om op de kandidaat te stemmen die de almacht van Verenigd Rusland het hevigst durft aan te vallen.

geen modeldemocratie zijn, maar het zou tenminste een soort basiswaardigheid tegenover zijn burgers kunnen nastreven. Zoals een Russische vriendin die bevriend was met Navalny me ooit uitlegde: ‘In gelijk welk ander land zou ik er niet aan denken om Navalny te steunen. Maar ik leef nu eenmaal in Rusland.’Lange tijd behandelde het Kremlin Aleksej Navalny als Voldemort uit de boeken van Harry Potter.

 

Merci pour votre commentaire. Votre commentaire sera publié après examen.
Nous avons résumé cette actualité afin que vous puissiez la lire rapidement. Si l'actualité vous intéresse, vous pouvez lire le texte intégral ici. Lire la suite:

 /  🏆 5. in BE

Belgique Dernières Nouvelles, Belgique Actualités

Similar News:Vous pouvez également lire des articles d'actualité similaires à celui-ci que nous avons collectés auprès d'autres sources d'information.

Russische oppositieleider Aleksej Navalny overleden: “Hij verloor meteen bewustzijn”De grootste Kremlincriticus Aleksej Navalny is overleden in zijn cel, schrijven Russische media. Na een wandeling zou hij zich slecht gevoeld hebben en verloor hij het bewustzijn. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren – zonder resultaat.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Russische opposant Aleksej Navalny in gevangenis overledenDe 47-jarige Navalny zou zich slecht gevoeld hebben na een wandeling in zijn strafkolonie en vervolgens het bewustzijn hebben verloren. Het medisch
La source: Knack - 🏆 5. / 68 Lire la suite »

Aleksej Navalny in de cel tijdens een van zijn processen in MoskouAleksej Navalny wordt gevangengehouden tijdens een van zijn processen in Moskou in mei 2022.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

De beste boeken van januari volgens de Letterenredactie van De StandaardVan welke titels hopen we dat ze uw leeslijst halen? We tippen u graag de beste boeken van de eerste maand van het nieuwe jaar.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

Kippenvelmoment voor veldrijder Erwin Vervecken: ‘Iedere bocht dreigde je onderuit te gaan’Ondanks drie valpartijen wint veldrijder Erwin Vervecken het WK van 2007.
La source: SportVoetbal - 🏆 18. / 51 Lire la suite »

Navalny’s boodschap aan de Russen voor als hij vermoord zou worden: “Niet opgeven”In de CNN-documentaire ‘Navalny’ uit 2022 geeft de Russische oppositieleider Aleksej Navalny een boodschap mee aan het Russisch volk voor als hij vermoord zou worden. “Als ze besluiten om mij te vermoorden, betekent dat dat wij ongelooflijk sterk zijn.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »