LIVE Liveblog Spelen: Belgische 3x3 Lions grijpen naast medaille

De verrassende Belgische 3x3-ploeg grijpt net naast een medaille. Volg hier de rest van de Olympische Spelen op de voet.

28-07-21 15:45:00

De verrassende Belgische 3x3-ploeg grijpt net naast een medaille. Volg hier de rest van de Olympische Spelen op de voet.

Van 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.

3x3 Lions grijpen naast het brons in kleine finale tegen ServiëDe 3x3 Lions, de Belgische mannenploeg in basket 3x3, heeft woensdag naast de bronzen medaille gegrepen op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. In de kleine finale verloren onze landgenoten met 21-10 van Servië, de toernooifavoriet die uiteindelijk vrede moet nemen met brons.

Tinne Van der Straeten : « L’indexation des salaires n’est pas à l’ordre du jour » Semaine de la mobilité du 16 au 22 septembre : Bruxelles veut faire marcher ses habitants Un nouvel opérateur de trottinettes électriques partagées débarque à Bruxelles

Nick Celis, Rafaël Bogaerts, Thibaut Vervoort en Thierry Mariën ondergingen in de kleine finale in het Aomi Urban Sports Park de wet van de sterkste en keken al snel tegen een 5-1 achterstand aan tegen de razend efficiënte Serviërs, op papier het sterkste land ter wereld. In de halve finales waren ze er eerder op de dag echter verrassend uitgegaan tegen Rusland, voordien konden ze een perfect rapport van zes zeges in evenveel wedstrijden voorleggen.

Ook eerder was Servië in de groepsfase al een klasse te sterk gebleken voor onze landgenoten, die het hoofd echter niet lieten hangen en terugkwamen tot 7-4 en even later ook 11-8. De Servische voorsprong bleef zo lange tijd beperkt tot drie punten. Nadien drukten de Serviërs het gaspedaal toch wat forser in en met nog drie minuten op de klok hadden ze zeven punten voorsprong (17-10). Met nog 1:55 op de klok scoorden de Serviërs het beslissende punt en was de 21-10 eindstand een feit. Geen derde medaille dus voor ons land, na eerder zilver voor Wout van Aert in de wegrit en brons voor judoka Matthias Casse in de klasse tot 81kg. (Belga) headtopics.com

13:12 op 28/07/2021Gert SegersFanny Lecluyse mag naar halve finales 200m schoolslagFanny Lecluyse heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de 200 meter schoolslag bij de vrouwen op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio.Onze 29-jarige landgenote liet in de tweede reeks een snelle 2:23.42 noteren, slechts twaalf honderdsten boven haar Belgisch record dat ze vorige maand op de tabellen zette. In de snelle tweede reeks kwam ze daarmee niet verder dan de vijfde plaats, in de totaalstand kwam ze op de elfde stek terecht. De top zestien plaatste zich voor de halve finales, die donderdag op het programma staan. De finale is voor vrijdag.

In de vierde en tevens laatste reeks liet de Zuid-Afrikaanse sensatie Tatjana Schoenmaker meteen een toptijd van 2:19.16 noteren, waarmee ze het olympisch record van Rebecca Soni (2:19.59 in Londen 2012) van de tabellen veegde en slechts op vijf honderdsten kwam van het wereldrecord van de Deense Rikke Möller Pedersen (2:19.11), dat dateert van augustus 2013.

Op haar derde Olympische Spelen is het voor de eerste keer raak voor Lecluyse op de 200m schoolslag. Zowel in 2012 in Londen (19e op 200m school) als vier jaar later in Rio de Janeiro (28e op 100m school, 17e op 200m school) eindigde haar parcours in de reeksen. Eerder deze Spelen werd ze uitgeschakeld in de reeksen van de 100 meter schoolslag. Ook toen liet Schoenmaker al een olympisch record noteren. (Belga)

13:06 op 28/07/2021Gert SegersBelgen halen geen medaille in tijdrit: 'Concurrentie was wereldtop'Met Wout van Aert en Remco Evenepoel had België woensdag twee medaillekandidaten in de olympische tijdrit. Ze grepen met een zesde en negende plaats allebei naast eremetaal maar bondscoach Sven Vanthourenhout vindt dat geen oneer. headtopics.com

Diplomatie : USA, Australie et Royaume-Uni s'allient pour un contrat sur des sous-marins nucléaires, la France fulmine Le journaliste correspondant de la RTBF en RDC brutalisé et arrêté par la police Limiter le réchauffement climatique à 1,5 °C est impossible sans mesures radicales immédiates, prévient l’ONU

"Uiteraard hoop je op een medaille. Iedereen heeft hard zijn best gedaan, ook Wout en Remco. Maar waar ik een beetje schrik voor had, is uitgekomen. De concurrentie was niet min", reageert Vanthourenhout."Iedereen heeft er een punt van gemaakt om hier op zijn best te presteren. Dit was een hoogstaand niveau, absoluut wereldtop. Ik had vooraf gezegd dat twee medailles konden, maar ook dat het niets kon zijn. We zijn ook afhankelijk van de concurrentie. Iemand als Ganna was vooraf de favoriet maar pakt evenmin een medaille."

Wout van Aert was zaterdag in de wegrit misschien wel de beste man in koers maar schoot woensdag tekort om aanspraak te maken op het podium. Vanthourenhout wijst op de verschillende concurrentie in beide disciplines."De finale in de wegrit werd beslist door mannen die allemaal uit de Tour kwamen. Hier staan alleen tijdrijders bovenaan die geen Tour hebben gereden (winnaar Roglic gaf na een week op, red). Het is een discipline waarin je mentale weerbaarheid moet tonen en misschien ontbreekt hij dat ene procentje vandaag."

Remco Evenepoel kon net als zaterdag zijn stempel niet helemaal drukken. Maar dat is volgens Vanthourenhout een logisch gevolg van het lange herstelproces dat hij nog altijd doormaakt na zijn loodzware val in de Ronde van Lombardije vorig jaar."Ik reed achter Remco en vond hem een goeie tijdrit afwerken. Hij heeft mij niet teleurgesteld. Eerlijk gezegd was top acht voor mij het hoogst haalbare. Ik had hem vooraf ook gezegd dat hij zich niet moest fixeren op een medaille omdat dit op dit moment gewoon niet realistisch is. Hij zit nog in een proces dat nog tot het einde van het seizoen zal duren. Maar het komt goed, hij is nog altijd maar 21." (Belga)

12:01 op 28/07/2021Gert SegersBelgian Lions 3x3 grijpen naast finaleDe 3x3 Lions, de Belgische mannenploeg in basket 3x3, heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de finale op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio.In de halve finales in het Aomi Urban Sports Park gingen Nick Celis, Rafaël Bogaerts, Thibaut Vervoort en Thierry Mariën met 21-8 onderuit tegen Letland. Een bronzen medaille is dus nog het hoogst haalbare. In de kleine finale nemen ze het daarvoor woensdagnamiddag op tegen Servië, dat verrassend met 21-10 verloor van Rusland. Voordien konden de Serviërs een perfect rapport van zes zeges in evenveel wedstrijden voorleggen. (Belga) headtopics.com

11:20 op 28/07/2021Gert SegersPrimoz Roglic: van een schans in Strahovlje naar olympisch goud Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

LIVE Liveblog Spelen: Judoka Matthias Casse plaatst zich voor halve finales; Belgian Lions 3x3 naar kwartfinalesVan 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.

LIVE Over Matthias Casse, Simon Biles en stuntende Belgian Cats: overzicht van dag 4 Olympische SpelenDag vier van de Spelen leverde een tweede Belgische medaille op, de Belgische 3x3 Lions staan in de halve finales en de Belgian Cats stuntten tegen Australië. Met dit overzicht bent u weer helemaal mee.

LIVE Roeiers naar finale: overzicht van dag 5 Olympische SpelenVan 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.

LIVE Liveblog Spelen: wat u vandaag miste met Van der Poel, de Belgische 3x3 en de Red LionsVan 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen.

Pink wil boete betalen van Noors handbalteam dat weigerde in bikini te spelenHet Noorse vrouwenteam strandhandbal koos op het EK voor shorts in plaats van bikinislipjes en kreeg daarvoor een boete. Nu stelt de Amerikaanse zangeres Pink voor om die boete te betalen.

LIVE Liveblog Spelen: Judoka Matthias Casse plaatst zich voor kwartfinalesWat u vannacht miste op de Olympische Spelen: Nicolas De Kerpel twee wedstrijden uitgeschakeld vanwege enkelblessure, Matthias Casse plaatst zich voor achtste finales en geen finale vlinderslag voor Louis Croenen.