• 24 sec. here
  • Publisher: 50%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Racing Genk heeft zijn leidersplaats in de Jupiler Pro League nog wat verstevigd. In de kraker van zondag versloeg de leider op de Bosuil Antwerp met 1-3. Het nummer twee in de stand stond na een halfuur al 0-2 in het krijt na Genkse doelpunten van Heynen en Onuachu. Janssen milderde vlak voor rust nog tot 1-2, maar na een zenuwslopende tweede helft gaf Onuachu toch het genadeschot: 1-3.

Met zo een rapport mogen de kinderen altijd naar huis komen: Genk telt na veertien speeldag 37 punten, dat zijn er nu al vier meer dan eerste achtervolger Antwerp.

Antwerp was goed aan de wedstrijd begonnen, het kreeg zelfs wat kansen, maar het was dus de competitieleider die op voorsprong klom. Nadien was Antwerp van slag, het kon niet meteen reageren. Het ontsnapte nog aan 0-2 – Onuachu miste het onmisbare -, al was dat slechts uitstel van executie. Butez verwerkte een corner niet goed, de bal ging via het bovenlichaam van De Laet over de lijn. Genk was in die fase van de wedstrijd gewoon beter dan Antwerp.