Italiaanse modeontwerper Nino Cerruti overleden

16-01-22 01:50:00

De Italiaanse modeontwerper Nino Cerruti is overleden. Dat melden Italiaanse media zaterdag en is door een bron in de modesector bevestigd aan het Franse persagentschap AFP.

Parijs

RIP Nino Cerruti. De Italiaanse modeontwerper introduceerde de 'casual chic' in de mannenmode in de jaren 1970. In de jaren 1960 ontmoet Cerruti een zekere Giorgio Armani, die hij aanwerft als ontwerper voor mannenmode.

De Italiaanse modeontwerper Nino Cerruti is overleden. Dat melden Italiaanse media zaterdag en is door een bron in de modesector bevestigd aan het Franse persagentschap AFP.

Cerruti werd 91 jaar. Hij richtte in 1967 in Parijs zijn modehuis op. Volgens de krant Corriere della Sera overleed hij in een ziekenhuis in Vercelli, in de regio Piëmont in het noordwesten van Italië, waar hij opgenomen was voor een operatie aan de heup. 'Een van de belangrijkste Italiaanse ondernemers is niet meer', zei de Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling Gilberto Pichetto in een reactie.

Nino Cerruti werd op 25 september 1930 geboren in Biella. Op 20-jarige leeftijd moest hij zijn studies filosofie stopzetten, na de dood van zijn vader Silvio, om de familiale textielfabriek over te nemen. Zijn droom om journalist te worden moest hij opbergen.

Lire la suite: Knack »

DPG Media Privacy Gatehanszuidinga Ik was altijd meer een fan van Duo Penotti. R.I.P. Grote Mijnheer in de modewereld. Sterkte aan familie, vrienden en medewerk(-s)TERS🙏🕯👩‍🦼🐕 91? Weer een corona-dode.

Le célèbre styliste italien Nino Cerruti est décédéLe célèbre styliste italien Nino Cerruti est décédé à l’âge de 91 ans, a appris samedi soir l’AFP d’une source du secteur de la mode, confirmant l’annonce des médias italiens.

Le célèbre styliste italien Nino Cerruti est décédéLe célèbre styliste italien Nino Cerruti est décédé à l'âge de 91 ans, a appris samedi soir l'AFP d'une source du secteur de la mode, confirmant l'annonce des médias italiens. Mpassy_JR 😭😭😭😭

Le célèbre styliste italien Nino Cerruti est mortLe styliste italien Nino Cerruti est décédé à l’âge de 91 ans, a appris samedi soir l’AFP d’une source du secteur de la mode, confirmant l’annonce des médi...

Le célèbre styliste Nino Cerruti, l'homme 'le plus chic' d'Italie, est décédé à 91 ansLe styliste italien Nino Cerruti est décédé à l'âge de 91 ans, a appris samedi soir l'AFP d'une source au sein du... C'est une triste nouvelle et je présente mes sincères condoléances à ses proches.

Italiaanse politie niet opgezet met roze mondmaskers: 'Tast ons gezag aan'Door de nieuwe coronaregels zat de politie dringend op een nieuwe lading mondmaskers te wachten, maar die bleken er anders uit te zien dan ze verwacht hadden. Ocharmekes toch... regenboogmasker 😔 🤣🤣👍

(Archiefbeeld) Modeontwerper Nino Cerruti komt aan bij de 'Volkswagen People's Night 2005', een nevenevenement van het filmfestival Berlinale in 2005..à l’âge de 91 ans, a appris samedi soir l’AFP d’une source du secteur de la mode, confirmant l’annonce des médias italiens.à l'âge de 91 ans, a appris samedi soir l'AFP d'une source du secteur de la mode, confirmant l'annonce des médias italiens.

© belga Cerruti werd 91 jaar. Hij richtte in 1967 in Parijs zijn modehuis op. Volgens de krant Corriere della Sera overleed hij in een ziekenhuis in Vercelli, in de regio Piëmont in het noordwesten van Italië, waar hij opgenomen was voor een operatie aan de heup. 'Een van de belangrijkste Italiaanse ondernemers is niet meer', zei de Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling Gilberto Pichetto in een reactie. Nino Cerruti werd op 25 september 1930 geboren in Biella."Avoir du style, c'est mélanger culture et art", selon Nino Cerruti.

Op 20-jarige leeftijd moest hij zijn studies filosofie stopzetten, na de dood van zijn vader Silvio, om de familiale textielfabriek over te nemen. Zijn droom om journalist te worden moest hij opbergen. Cerruti introduceerde de 'casual chic' in de mannenmode in de jaren 1970. In de jaren 1960 ontmoet Cerruti een zekere Giorgio Armani, die hij aanwerft als ontwerper voor mannenmode. De tandem, die zijn stempel gedrukt heeft op de modewereld, ging een tiental jaar later uiteen, na de beslissing van Armani om zijn eigen modehuis op te richten in 1975. Il est mort dans un hôpital de Vercelli, dans le Piémont (nord-ouest) où il se trouvait pour une opération à la hanche, selon le site du Corriere della Sera.

Cerruti werd 91 jaar. Hij richtte in 1967 in Parijs zijn modehuis op. Volgens de krant Corriere della Sera overleed hij in een ziekenhuis in Vercelli, in de regio Piëmont in het noordwesten van Italië, waar hij opgenomen was voor een operatie aan de heup. 'Een van de belangrijkste Italiaanse ondernemers is niet meer', zei de Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling Gilberto Pichetto in een reactie. Nino Cerruti werd op 25 september 1930 geboren in Biella. Né le 25 septembre 1930 à Biella, il s'était vu contraint d'abandonner ses études de philosophie à l'âge de 20 ans, après le décès de son père Silvio, pour reprendre l'usine textile familiale et enterrer ainsi son rêve de devenir journaliste.

Op 20-jarige leeftijd moest hij zijn studies filosofie stopzetten, na de dood van zijn vader Silvio, om de familiale textielfabriek over te nemen. Zijn droom om journalist te worden moest hij opbergen.Cerruti introduceerde de 'casual chic' in de mannenmode in de jaren 1970. In de jaren 1960 ontmoet Cerruti een zekere Giorgio Armani, die hij aanwerft als ontwerper voor mannenmode. De tandem, die zijn stempel gedrukt heeft op de modewereld, ging een tiental jaar later uiteen, na de beslissing van Armani om zijn eigen modehuis op te richten in 1975.

Lees meer over: .