Huiszoeking in federaal parlement in onderzoek naar moord op Congolese premier Lumumba

Huiszoeking in federaal parlement in onderzoek naar moord op Congolese premier Lumumba #vrtnws

Vrtnws

21-01-22 12:58:00

Huiszoeking in federaal parlement in onderzoek naar moord op Congolese premier Lumumba vrtnws

Een aantal documenten van de parlementaire commissie Lumumba, die in 2001 haar werkzaamheden afrondde, zijn in beslag genomen.

47 min

Lire la suite: VRT NWS »

Na meer dan 60 jaar worden sommigen wakker. Wat denken ze daar nog te vinden … onder het moto. We hebben niks beter te doen Ik had nog 10 jaar gewacht ... misschien vinden ze nu wel iets 🤦

DPG Media Privacy GateKan Het parket zich niet bezighouden met zaken die nog niet verjaard zijn? Snel handelen, zo kennen we het gerecht. Misschien eerst nog eens uitleggen wie Lumumba was… t is al weer eventjes geleden… sommige mensen gaan niet weten wie hij was… zanger, rapper, influencer… Maar goed te horen dat er schot in de zaak zit.

Vriendin van Dave De Kock aangehouden op verdenking van moord en ontvoeringDe vriendin van de 34-jarige Dave De Kock, die opgepakt werd tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas in het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean...

Duits gerecht opent onderzoek naar fraude met coronabonussen door ministers van groene partijDe partijtop van Die Grünen zou onterecht coronabonussen van 1.500 euro hebben uitbetaald aan haar toppolitici. De groene vlek!!!!! In België wordt geen onderzoek gedaan. Normaalste zaak van de wereld hier… Zoals dit… er zalhier en daar wel een ‘zakcentje’ verdiend zijn door onze brave politici groen ….

Dave De Kock heeft lichaam van Dean zaterdagmiddag achtergelaten, blijkt uit oproep van politieDave De Kock (34) heeft zaterdagmiddag al het lichaam van de vierjarige Dean achtergelaten in Nederland. Dat blijkt uit een opsporingsbericht dat de Nederl...

DPG Media Privacy GateWillem is gewoon een heel aardige persoon maar die personen die het kabinet adviseren betreffende covid, daar zitten hele grote criminele tussen die indirect geld verdienen. En Belgen laat je er niet in luizen met die pasje want dat gaat ons heel veel geld kosten. Willempie zie je overal tralala....... is een raar geval.......oh ja van Duin. Voor de vrijheid van meningsuiting gaat dit een heel heel verkeerde kant op. Deze maatschappij wordt meer en meer een dictatuur. 1984 heeft een enrome stap vooruit gezet.

DPG Media Privacy GateMarc Coucke wist perfect wat hij deed, toen hij Herman én de rest van het oude regime aan de deur zette. rscanderlecht Eene nek dat je een dubbel deurp nodig hebt, een riant maandloon, alles gratis gehad of op koste van RSCA en dan nog moeten sjoemelen, zielig manneke. Alles afnemen en hem te werk stellen bij de Brusselse vuilkar.!!!!..... Voor de rest van zijn leven. Brusselse topgangster is tegen de lamp gelopen. 2 dafalgannekes zullen deze keer niet helpen vrees ik, hoop ik.

Belga 47 min Het Belgisch gerecht opende in december 2012 op vraag van de familie van Lumumba een onderzoek naar de moord, en maakte daarvoor gebruik van de wet op de universele bevoegdheid. Die maakt de vervolging mogelijk van personen die worden verdacht van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid of genocide, op voorwaarde dat de klagers een band hebben met ons land. De kamer van inbeschuldigingstelling stemde ermee in om de moord op Lumumba als oorlogsmisdaad te bestempelen, waarna het gerechtelijk onderzoek van start kon gaan.