Mark Koevermans

Mark Koevermans

Feyenoord-directeur Koevermans stapt op na reeks bedreigingen

Bij Koevermans werden in september 's nachts de ruiten ingegooid en zijn voordeur beklad, vermoedelijk door leden van de harde kern van de club.

27-10-21 11:21:00

Bij Koevermans werden in september 's nachts de ruiten ingegooid en zijn voordeur beklad, vermoedelijk door leden van de harde kern van de club.

De Nederlandse voormalig proftennisser Mark Koevermans stopt ermee als algemeen directeur van Feyenoord. Bij Koevermans werden in september 's nachts de ruiten ingegooid en zijn voordeur beklad, vermoedelijk door leden van de harde kern van de club.

'Feyenoord zit al vanaf mijn kinderjaren in mijn hart. Bij mijn aanstelling gaf ik niet voor niets en zonder overdrijving aan dat met werken voor Feyenoord voor mij een jongensdroom in vervulling ging. Daarmee is het vandaag geen fijne dag voor mij. Het doet pijn dit besluit te hebben moeten nemen', aldus Koevermans, die in 2009 als commercieel directeur in dienst trad bij de club uit Rotterdam.

En visite à Athènes, le pape dénonce une Europe 'déchirée par les égoïsmes nationalistes' L'Ocam met en garde contre la résistance aux mesures sanitaires Pesticides tueurs d’abeilles : la Belgique prolonge leur utilisation l’an prochain

Koevermans zou eerder dit jaar ook al thuis zijn lastiggevallen, toen door boze Feyenoord-supporters, uit onvrede over de plannen voor de bouw van een nieuw stadion. Ook bij de architect van Feyenoord City, de gebiedsontwikkeling waar het nieuwe stadion onderdeel van is, kwamen fans op intimiderende wijze langs.

De club zelf noemde het incident in september 'te schandalig voor woorden' en wilde er toen het liefst 'zo min mogelijk woorden aan vuil maken'. Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen, en vice-voorzitter Gérard Moussault zullen later op de dag het vertrek van Koevermans nader toelichten. headtopics.com

Koevermans volgde twee jaar geleden officieel Jan de Jong op als algemeen directeur, nadat hij die functie al enige maanden op interimbasis had vervuld. Hij neemt met pijn in zijn hart afscheid. 'Maar ik denk dat dit het beste is ondanks de wetenschap dat ik de club, de collega's en veel mensen in de directe omgeving van de club zal gaan missen.'

'Feyenoord zit al vanaf mijn kinderjaren in mijn hart. Bij mijn aanstelling gaf ik niet voor niets en zonder overdrijving aan dat met werken voor Feyenoord voor mij een jongensdroom in vervulling ging. Daarmee is het vandaag geen fijne dag voor mij. Het doet pijn dit besluit te hebben moeten nemen', aldus Koevermans, die in 2009 als commercieel directeur in dienst trad bij de club uit Rotterdam. Koevermans zou eerder dit jaar ook al thuis zijn lastiggevallen, toen door boze Feyenoord-supporters, uit onvrede over de plannen voor de bouw van een nieuw stadion. Ook bij de architect van Feyenoord City, de gebiedsontwikkeling waar het nieuwe stadion onderdeel van is, kwamen fans op intimiderende wijze langs. De club zelf noemde het incident in september 'te schandalig voor woorden' en wilde er toen het liefst 'zo min mogelijk woorden aan vuil maken'. Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen, en vice-voorzitter Gérard Moussault zullen later op de dag het vertrek van Koevermans nader toelichten. Koevermans volgde twee jaar geleden officieel Jan de Jong op als algemeen directeur, nadat hij die functie al enige maanden op interimbasis had vervuld. Hij neemt met pijn in zijn hart afscheid. 'Maar ik denk dat dit het beste is ondanks de wetenschap dat ik de club, de collega's en veel mensen in de directe omgeving van de club zal gaan missen.'

Lire la suite: SportVoetbalmagazine »

'Anderlecht wordt weer een normale club'Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, analyseert het sportweekend met het WK baanwielrennen, KRC Genk en Anderlecht. 'Paars-wit moet eens een reeks neerzetten.'

Florian Kohfeldt volgt Mark van Bommel op als trainer van WolfsburgDe Duitse eersteklasser VfL Wolfsburg heeft Florian Kohfeldt aangesteld als nieuwe trainer. Hij volgt de zondag ontslagen Mark van Bommel op.

Wout van Aert pakt voor het derde jaar op rij de Flandrien-trofeeWout van Aert is dinsdagavond in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs door zijn collega-renners voor het derde jaar op rij verkozen tot Flandrien van het Jaar. De renner van Jumbo-Visma bleef met 574 punten ruimschoots Tim Merlier (Alpecin-Fenix), met 361 punten, en Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), met 355 punten, voor. Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix, 337 ptn) en Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step, 293 ptn) vervolledigden de top vijf. Van Aert kreeg de trofee uit handen van Eddy Merckx.

België-Noorwegen: kunnen Red Flames reuzenstap naar WK zetten?De Red Flames nemen het vanavond om 19u op tegen Noorwegen in Oslo om een sterk signaal af te leveren tijdens de kwalificaties voor het WK 2023.

Belisia Bilzen en Luc Nilis zijn klaar voor KAA Gent: 'Geloof mij, het wordt geen 8-0'Zes jaar geleden sneuvelde vierdeklasser Spouwen-Mopertingen in de 1/16 finales van de Belgische beker op het veld van Anderlecht. Belisia, de nieuwe erfgenaam van Spouwen-Mopertingen na de fusie met Bilzerse Waltwilder VV, kan zichzelf op de voetbalkaart zetten met een stunt tegen KAA Gent.

Beker van België: alle eersteklassers aan de bak in zestiende finalesDe komende drie dagen staat er midweekvoetbal op het programma met de zestiende finales van de Beker van België.