Extra geld naar preventie van zelfdoding: 'Er is geen tijd te verliezen'

26-01-22 11:00:00

Extra geld naar preventie van zelfdoding: 'Er is geen tijd te verliezen' #vrtnws

Vrtnws

Extra geld naar preventie van zelfdoding: 'Er is geen tijd te verliezen' vrtnws

Het doel is om de zelfdodingscijfers tussen 2020 en 2030 met zeker 10 procent te doen dalen.

30 minHet gaat om 1,5 miljoen euro voor diverse nieuwe projecten. Zo worden extra middelen geïnvesteerd in de modernisering van de verwerking van de cijfers. Dat moet zorgen voor snellere rapporten, analyses en uiteindelijk beleidsinzichten.Er gaan ook meer middelen naar suïcidepreventie bij jongeren. Zelfmoordgedachten en -pogingen komen immers relatief vaak voor bij jongeren. Volgens een studie van de Universiteit Gent bij 13- tot 18-jarigen geven 13 procent van de jongens en 22 procent van de meisjes aan al twee of meer keer aan zelfmoord gedacht te hebben in hun leven. Sterfte door suïcide vormt ook de grootste doodsoorzaak bij jongeren vanaf de leeftijd van 15 jaar.

Lire la suite:
VRT NWS »

Ze staan op de rand van de afgrond Te laat, zelfs de kinderen 😳 Vele jongeren zijn depressief door vaccinatie certificaat en de maatregelen die constant veranderen. Vele jongeren weigeren vaccinatie door het feit dat zij wel iemand kennen die de befaamde myocarditis opliepen na vaccinatie.En daardoor dit niet meer willen

Misschien beginnen met CST's, lockdowns, quarantaines enz. af te schaffen als je wil dat mensen gelukkiger worden? Als ze al eens zouden beginnen met die domme coronamaatregelen af te schaffen. Dat kost niets en zal vele mensen uit hun depressie helpen ...

Er liggen 3.000 besmette personen in het ziekenhuis, maar dat is niet het cijfer waarmee coronabarometer rekening houdtAl wekenlang ligt het aantal dagelijkse opnames lager dan het aantal ontslagen patiënten, en toch blijft het aantal ingenomen ziekenhuisbedden dat Sciensan... Liggen de besmette personen ook wel in het ziekenhuis DOOR Corona? Of is het dan meer van: man valt van ladder, gaat naar spoed, krijgt stok in neus propt en blijkt besmet te zijn. 'oh nee, Corona!' Leugenaar, had je met andere factoren rekening gehouden zoals IC opnames dan waren we oranje of zelfs geel gestart. Iemand al opgemerkt dat die coronabarometer geen GROEN bevat, dus er zullen altijd maatregelen blijven.

Ontgoochelde Berlusconi trekt uitzonderlijke kandidatuur voor presidentschap plots weer in: wat is er aan de hand?De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi (85) heeft zijn kandidatuur om Italiaans president te worden ingetrokken. Naar eigen zeggen omdat hij vreest da...

'Eén minister zal niet volstaan: er is geen eenvoudige oplossing die dit soort drama's onmogelijk maakt''Het is te simplistisch één beleidsdomein in het vizier te nemen', schrijft Margot Cloet van Zorgnet-Icuro na de moord op de kleine Dean. 'Zowel de zorgsector als justitie spelen een sleutelrol. Zij kunnen alleen succes boeken als ze samenwerken.' Gaat helemaal nergens over. Wanneer komt iemand met psychische kwalen naar voren ? Juist, als het verkeerd gaat. Het is alleen te hopen dat het moment van 'verkeerd' gaan, er niet een van geweld is. Te laat ben je sowieso. A rato van 20.000 per maand +personeel en huisvesting, wie o wie zijn zakken gaan ze vullen?

De beurs is er niet voor de beleggers

'Wie heeft er belang bij Oekraïne?'De meest verstandige keuze van West-Europa zou zijn om Oekraïne te laten voor wat het is en te gaan voor NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland bij de NAVO, zegt Herman Matthijs.

Viroloog Marc Van Ranst snoeihard voor 'zelfbesmetting' Pieter Loridon: 'Oliedom, je kan er van sterven 'Voormalig basketter Pieter Loridon heeft zichzelf besmet met het coronavirus via speeksel van een ziek persoon. Radio 2 Antwerpen sprak erover met Marc Van Ranst Altijd media geil geweest .... Van overgewicht en slechte tandhygiene ook . Laat hem toch . Het is zijn lichaam . Al zou ik het zelf niet openbaar zetten maar das ook zijn eigen keus . Hoe dom ben je om je 3x te laten vaxxen met een Wuhan vaccin dat niet werkt tegen Delta, Omikron of eender welke andere toekomstige variant.

Belga 30 min Het gaat om 1,5 miljoen euro voor diverse nieuwe projecten.Al wekenlang ligt het aantal dagelijkse opnames lager dan het aantal ontslagen patiënten, en toch blijft het aantal ingenomen ziekenhuisbedden dat Sciensano rapporteert snel stijgen.© Getty Images De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi (85) heeft zijn kandidatuur om Italiaans president te worden ingetrokken.Stille wake voor de vermoorde Dean Verberckmoes op 18 januari 2022.

Zo worden extra middelen geïnvesteerd in de modernisering van de verwerking van de cijfers. Dat moet zorgen voor snellere rapporten, analyses en uiteindelijk beleidsinzichten.000. Er gaan ook meer middelen naar suïcidepreventie bij jongeren. Zelfmoordgedachten en -pogingen komen immers relatief vaak voor bij jongeren. Voor de coronabarometer wordt enkel rekening gehouden met de opnames. Volgens een studie van de Universiteit Gent bij 13- tot 18-jarigen geven 13 procent van de jongens en 22 procent van de meisjes aan al twee of meer keer aan zelfmoord gedacht te hebben in hun leven. Die moet ervoor zorgen dat zoiets niet meer kan gebeuren.

Sterfte door suïcide vormt ook de grootste doodsoorzaak bij jongeren vanaf de leeftijd van 15 jaar. Ook gaan middelen naar preventie bij personen met een autismespectrumstoornis (ASS). Uit onderzoek blijkt namelijk dat suïcidale gedachten vaker voorkomen bij mensen met ASS. Extra geld gaat ook naar preventie bij werkloze jongeren en volwassenen, en naar vorming van apothekers. Vaak zijn zij immers het eerste aanspreekpunt als het gaat over het goed gebruik van geneesmiddelen, maar steeds vaker ook voor vragen over mentaal welzijn. Zij kunnen alleen succes boeken als ze samenwerken.

De extra middelen kaderen in de doelstelling om de suïcidecijfers tussen 2020 en 2030 met 10 procent te toen dalen. "Er is geen tijd te verliezen. Suïcidepreventie werkt, maar vraagt een volgehouden en doorgedreven inspanning van de overheid en de betrokken organisaties", aldus minister Beke. Het actieplan richt zich vooral op jongeren, zegt Gwendolyn Portzky, de directeur van het expertisecentrum Suïcidepreventie, in "De ochtend" op Radio 1. Copyright Maskot . Enkel via coproductie kunnen we komen tot realistische en structurele verbeteringen in de behandeling, opvolging en begeleiding van delinquenten met een psychische problematiek, zowel tijdens als na hun detentie.

Extra geld voor suïcidepreventie: "Jongeren en mensen met autisme belangrijke doelgroepen" Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op .