Energieprijzen swingen de pan uit: is het dan nog interessant om een elektrische auto te kopen?

Autojournalist Tony Verhelle vindt alvast van wel: “Elektrisch rijden zal voordeliger blijven'.

21-01-22 16:24:00

Energieprijzen swingen de pan uit: is het dan nog interessant om een elektrische auto te kopen? vrtnws

Autojournalist Tony Verhelle vindt alvast van wel: “Elektrisch rijden zal voordeliger blijven'.

Artikel van Radio 214 minTony Verhelle volgt als journalist de autowereld op de voet. Hij rijdt zelf ook al vijf jaar met een elektrische auto. Hij is ervan overtuigd dat elektrisch rijden voordeliger is, ook met de stijgende energieprijzen."Het blijft financieel een goede keuze", zegt Tony Verhelle bij "De inspecteur":

Is elektrisch rijden wel interessant met die hoge energieprijzen?Rijden op diesel of benzine zal ook duurder wordenVerhelle begrijpt nochtans de argwaan. "Ik begrijp dat mensen op de rem gaan staan. Particulieren twijfelen om een elektrische auto te kopen. Maar ook auto's die rijden op benzine en diesel gaan duurder worden. Op de lange termijn zal het voordeliger zijn om elektrisch te rijden."

Lire la suite: VRT NWS »

Wacht tot het volk echt boos wordt... Want nu begint ook de Jan modaal het te voelen in de portemonnee..Vivaldi 👇👇 Het net kan het toch niet aan .dus daar gaan we ook nog voor mogen betalen En zeggen dat er nu nog geen accijnzen geholpen worden elektriciteit uit laadpalen. Of dacht je dat de overheid de accijnzen uit benzine niet zou willen compenseren?

Als ge er enen krijgt van het werk uiteraard. Tony is al langer de objectieve pedalen kwijt. Het is niet of, maar wanneer taksen hun intreden doen op de stroom. Publieke (snel)laadpalen zijn een noodoplossing. Nooit stuctureel voor wie niet thuis kan laden. De spreekt dus ni met de man in de straat, en daar zegt men dat het Belgische net niet voorzien is om 100% elektrisch te rijden zelfs nog geen 50%. Waarom promoten ze de deel auto's denk je?Delen zal betaalbaar zijn maar een eigen wagen (traditionele) bezitten,dan ga je betalen

Éen auto kopen is nooit interessant! 🤣🤣🤣 Dat gaat niet blijven duren dat men geen taksen moet betalen op een elektrische auto. = sociaal onrechtvaardig. Mensen die zo een dure wagen kan kopen hoeven geen fiscale tegemoetkoming. Wij hebben geen geld meer om een EV te kopen. Elke maand 1 kuub stookhout lukt nog net.

De elektrische auto is een fiscale valkuil. Vanaf het moment dat er genoeg mensen mee rijden beginnen de fiscale pesterijen. Nee in dit land niet. Sowieso kan je in dit land in geen enkele nieuwe technologie investeren want roverhoofdman.

Nooit nog niet interessant geweest! Een pak duurder dan benzine en dieselwagens! Enkel fiscaal! Jullie bedoeling is al heel de tijd om ons onze auto af te pakken inderdaad. Niet iedereen is zo gatachterlijk om dat niet door te hebben. Nee, dat is het ook nog nooit geweest…🤷‍♂️ dat zou suggereren dat het ooit al interessant zou geweest zijn quod non

Ja als de electriciteit door kernenergie wordt opgewekt ... maar daar kunnen we binnenkort naar fluiten hé Tinne Nee Wegentaks,inschrijving taks enz is maar tijdelijk.Kostprijs laden zal zeker nog stijgen. En banden zijn sneller versleten, batterij gaat niet zo lang mee als ze beweren. Als iedereen elektrisch gaat, zullen er problemen zijn van elektriciteit. Elektriciteit maken moet verdubbelen

Nop Ja. En leg zonnepanelen als dat kan. Hoeveel mensen zullen binnenkort zelf nog een auto hebben? 'You Will own nothing and you Will be happy.....'

Wacht tot het capaciteitstarief er komt …

De energieprijzen blijven maar stijgen. Dat betekent dat het ook duurder wordt om een elektrische auto op te laden. "De inspecteur" wil weten of het dan wel slim is om in zo'n auto te investeren. Autojournalist Tony Verhelle vindt alvast van wel: "Elektrisch rijden zal voordeliger blijven". Artikel van Radio 2 14 min Tony Verhelle volgt als journalist de autowereld op de voet. Hij rijdt zelf ook al vijf jaar met een elektrische auto. Hij is ervan overtuigd dat elektrisch rijden voordeliger is, ook met de stijgende energieprijzen. "Het blijft financieel een goede keuze", zegt Tony Verhelle bij "De inspecteur": Is elektrisch rijden wel interessant met die hoge energieprijzen? Rijden op diesel of benzine zal ook duurder worden Verhelle begrijpt nochtans de argwaan. "Ik begrijp dat mensen op de rem gaan staan. Particulieren twijfelen om een elektrische auto te kopen. Maar ook auto's die rijden op benzine en diesel gaan duurder worden. Op de lange termijn zal het voordeliger zijn om elektrisch te rijden." Hij maakt voor zichzelf een berekening. "Als ik de kostprijs voor elektrisch rijden omreken naar diesel, verbruik ik met mijn elektrische auto ongeveer 5 liter diesel per 100 kilometer." Verhelle wijst erop dat je met een elektrische auto anders rijdt. "Het maakt je rustiger, je rijdt vlotter. Maar je moet jezelf ook meer bedwingen, bijvoorbeeld op de autosnelweg. Je moet trager rijden. Het verschil tussen 110 kilometer per uur rijden en 120 kilometer per uur rijden, is groot. Je batterij gaat veel langer mee als je trager rijdt en dus betaal je ook minder."