Eén slachtoffer overleden aan verwondingen na schietpartij in Duitse universiteit, ook dader overleden

24-01-22 17:24:00

Schutter verwondt meerdere mensen in Duitse universiteit, dader overleden

Meest Gelezen

Schutter verwondt meerdere mensen in Duitse universiteit, dader overleden

Bij een schietpartij in de universiteit van het Duitse Heidelberg zijn drie gewonden en één dodelijk slachtoffer gevallen. Ook de schutter is dood, zo meld...

Vandaag om 16:29De dader, die zelf een student zou geweest zijn en verschillende vuurwapens bij zich had, opende maandagmiddag met een geweer het vuur in een aula van de faculteit Natuurwetenschappen aan de universiteit van Heidelberg, in het zuidwesten van Duitsland. De politie en hulpdiensten kwamen meteen massaal ter plaatse, en grendelden de omgeving af. Bij de schietpartij vielen vier gewonden. Eén van hen was er ernstig aan toe, en overleed niet veel later aan zijn verwondingen.

Lire la suite: Gazet van Antwerpen »

Topman Duitse marine neemt ontslag na omstreden uitspraken over PoetinDe topman van de marinecomponent van het Duitse leger, viceadmiraal Kay-Achim Schönbach, heeft zaterdagavond ontslag genomen. Dat heeft het persagentschap DPA uit goede bron vernomen. Zien jullie de tegenstrijdigheid....het Westen heeft zgn Vrijheid van meningsuiting maar als iemand iets zegt dat niet in het eenheidsworstdenken ligt is het omstreden. Verruckt..... Wanneer de intelligente militairen moeten verdwijnen komt de oorlog steeds dichterbij 🥴

Topman Duitse marine neemt ontslag na omstreden verklaringen over Rusland en PoetinDe viceadmiraal had in een video gezegd dat Poetin respect verdient en dat Oekraïne de Krim nooit zal terugkrijgen. Link is kaput. Video hieronder. Het bewuste fragment start rond 1:05:00. In 't algemeen zeer interessant gesprek.

Schutter verwondt meerdere mensen in Duitse universiteit, dader overledenBij een schietpartij in de universiteit van het Duitse Heidelberg zijn verschillende gewonden gevallen. De schutter is inmiddels dood, zo meldt de politie.

Schutter opent vuur in aula Duitse universiteit: meerdere mensen gewondEen man heeft het vuur geopend in een aula van universiteit van Heidelberg. Volgens de politie is de schutter dood.

Eén target niet gehaald, en 40 miljard verdampt: Netflix-aandeelhouders verkopen massaal terwijl het niet eens slecht gaatDe groei van nieuwe ­Netflix-abonnees stokt, zo maakte het bedrijf gisteren zelf bekend. De beurs reageerde onmiddellijk en de aandelen zakten met maar lie... Heel het Beurs-gedoe is Fake News. Opdoeken.

DPG Media Privacy GateZe zouden niet toestaan ​​dat een land als Duitsland neutraal is in de crisis tussen Rusland en Oekraïne. Ze voeden terrorisme en terroristische organisaties voor deze dagen

BELGA Vandaag om 16:29 De dader, die zelf een student zou geweest zijn en verschillende vuurwapens bij zich had, opende maandagmiddag met een geweer het vuur in een aula van de faculteit Natuurwetenschappen aan de universiteit van Heidelberg, in het zuidwesten van Duitsland.Viceadmiraal Kay-Achim Schönfeld met kersvers minister van Defensie Christine Lambrecht op 17 december 2021 Eerder op de dag was een diplomatieke rel ontstaan tussen Duitsland en Oekraïne nadat een video was uitgelekt waarin Schönbach zegt dat de vrees voor een Russische inval in Oekraïne 'onzin' is, dat de Russische president Vladimir Poetin gerespecteerd moet worden en dat de Krim nooit meer in Oekraïense handen zal komen.video die terug te vinden is op Youtube.Focus Vandaag om 14:11 De man zou het vuur hebben geopend met een geweer in een aula van de faculteit Natuurwetenschappen aan de universiteit van Heidelberg, in het zuidwesten van Duitsland.

De politie en hulpdiensten kwamen meteen massaal ter plaatse, en grendelden de omgeving af. Bij de schietpartij vielen vier gewonden. De uitlatingen van Schönbach kwamen er op het moment dat de vrees voor een inval van Rusland in zijn buurland levensgroot is bij de westerse landen. Eén van hen was er ernstig aan toe, en overleed niet veel later aan zijn verwondingen. De uitspraken van Schönbach leidden tot een diplomatieke rel tussen Duitsland en Oekraïne. De dader pleegde na de feiten zelfmoord. In Kiev is de onvrede ook groot over het feit dat Duitsland wel een volledig uitgerust veldhospitaal aan Oekraïne wil leveren, maar - met tienduizenden Russische troepen aan de grens - geen wapens. Inmiddels heeft de politie laten weten dat het gevaar geweken is en dat er geen tweede dader was. De politie gaat ervan uit dat de man alleen handelde, maar kamt de omgeving uit voorzorg nog uit.

Voor zover bekend had de man geen politieke of religieuze motieven. Eerder op de dag was een diplomatieke rel ontstaan tussen Duitsland en Oekraïne nadat een video was uitgelekt waarin Schönbach zegt dat de vrees voor een Russische inval in Oekraïne 'onzin' is, dat de Russische president Vladimir Poetin gerespecteerd moet worden en dat de Krim nooit meer in Oekraïense handen zal komen. In Kiev is de onvrede ook groot over het feit dat Duitsland wel een volledig uitgerust veldhospitaal aan Oekraïne wil leveren, maar - met tienduizenden Russische troepen aan de grens - geen wapens. Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op .