Een ongewenste dickpic wordt strafbaar

23-11-22 20:02:00

Een ongewenste dickpic wordt strafbaar

Justitie

Een ongewenste dickpic wordt strafbaar

De hervorming van het Strafwetboek belooft strengere straffen tegen online intimidatie en doxing.

woensdag 23 november 2022 om 16.59 uurGetty Images/iStockphotohervorming van het strafwetboekloodst minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) het seksueel strafrecht de 21ste eeuw binnen. Daar hoort ook een update bij van de straffen voor online intimidatie: die worden voortaan gelijkgeschakeld met de straffen voor óffline belaging.

Het zal voortaan volstaan dat iemand één keer seksueel getinte beelden verspreidt om van een strafbaar feit te spreken. Waar vroeger nog meerdere inbreuken nodig waren om vervolgd te kunnen worden, zal het Openbaar Ministerie nu sneller kunnen ingrijpen. Zo kan één ongewenste foto of dickpic versturen al strafbaar zijn, zegt een woordvoerder van het kabinet-Van Quickenborne. ‘Slachtoffers hoeven zich nergens meer voor schamen. Alleen wie beelden verspreidt zonder toestemming is in de fout, niemand anders’, klinkt het.

Lire la suite:
De Standaard »

Hoe weet je weet het ongewenst is? 😂 Kunnen we dit niet strafbaar maken? beware the puritans Zolang groepsverkrachters, doodschoppers en verwarde jongeren met wapens maar hun opstel schrijven of een taakstrafje uitvoeren. Of de juiste kooi voor de juiste terrorist. Prioriteiten! SarahSchlitz Beste , kunnen jullie een stoppen met elk wetsontwerp voor te stellen als een voldongen feit? Ik weet wel dat het parlement de schoothond van de uitvoerende macht is, maar dit gewoon aannemen als feit zal daar geen verandering in brengen

3 jaar? En de gevangenissen zitten al overvol!! Ik neem het risico, ik heb een goeie advocaat. Ik neem het risico, ik heb een goede advocaat😉 België = dicpick sturen 3 jaar.. groepsverkrachting = opstelletje… moord op een agent … hij was verward. 🤦🏼‍♂️🤣 Alsjeblieft, hier is alvast de eerste Hoe in godsnaam maak en verstuur je een ongewenste dickpic?

Een Labello met een regenboog eropEen gele kaart nog vóór er wordt getost, dat onvergetelijke beeld wordt ons niet gegund, schrijft Filip Joos. De acht landen die hadden opgeroepen een ‘One Love’-aanvoerdersband te dragen, halen bakzeil. Het is des mensen.

Hoe maak je van een gewenste dinges een ongewenste dinges. Zal het wel aan de Smurfen vragen. Ik zou eens graag de juridische omschrijving van een ´dicpic´ en van een ´ongewenste dicpic´. 😎 Geldt dit ook voor ongewenste boobpics, of worden die steeds als gewenst beschouwd? Dit is oprecht een van de beste dingen die Vivaldi heeft gepresteerd!

Hoe herken je een gewenste dickpick? Nog snel een dickpic... '6 op 10 vrouwen tussen 15 en 25 jaar kregen al te maken met online intimidatie' '‘Daarom was het zo belangrijk dat deze nieuwe realiteit opgenomen werd in het nieuwe strafwetboek’, zegt staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Div., SarahSchlitz ( Ecolo )'👏

Ver nen foto .. Als ze er hem in de real insteken zijn ze er goedkoper vanaf. en een pussypick? just wandering 🤔

VTM maakt programma over zorgboerderij Emiliushoeve: “Een sociaal project dat een levenswerk werd”Iedereen heeft recht op werk en moet kunnen meedoen aan onze samenleving. Met die insteek begon Saskia Benus in 2003 een zorgboerderij in Bevel (Nijlen). In de Emiliushoeve krijgen mensen met een beperking de kans om zich te ontplooien. “Binnenkort opent onze hoevewinkel Veldvolk de deuren, waardoor we nog meer in de maatschappij staan”, zegt ze. De bouw daarvan trok de aandacht van VTM, dat er een programma over maakte.

Daarom staat King Connah op de foto in de achtergrond zo beteuterd te kijken. kerntaken beste mensen! Kerntaken... 🙄🙈 prutsers Wordt eens tijd... Mijn ganse twitterfeed staat dagelijks vol dickpics. Of hoe kun je een foto van bvb. De Croo anders noemen? Maar verkrachters voldoen na het schrijven van een opstelletje...😏

Zijn ongewenste tit- of clitpics ook strafbaar?

Justitie weigert een leeftijdstest bij asielzoekers tot ze een opvangplaats krijgenDe weinige opvangplaatsen die er nog zijn worden aan gezinnen en niet-begeleide minderjarige gegeven. Bij leeftijdstwijfel moet een test door FOD Justitie uitsluitsel geven, maar die weigert dat nog te doen. Justitie weigert asielzoekers. Die titel had veel beter geklonken. ''botscan van de polsen en het gebit'' Maar de jongeren te zwak voor zulke scans', zegt een woordvoerder..... Komaan , met wie zijn kloten speel je? Te zwak voor een scan van de pols Hoe debiel kan je zijn

‘Waar moet je heen zonder geld, met een oude oma en een invalide man?’De Russische troepen bestoken Cherson vanaf de linkeroever van de Dnjepr. De inwoners van de kleine huisjes aan de rechteroever zien de raketten dagelijks over hun hoofd vliegen. ‘Het huis van de buren heeft al veertien inslagen gekregen’, zegt Elena Schulz. De ene duwt de andere vooruit zou ik zeggen, in vlaanderen noemen ze dat profiteurs!

Britse hengelaar slaat gigantische goudvis aan de haak: “Fantastisch, maar ook puur geluk”De Britse hengelaar Andy Hackett (42) heeft een enorme goudvis aan de haak geslagen in een Franse visvijver. De vis werd treffend Carrot (wortel) genoemd en is een kruising tussen een lederkarper en een koikarper. Hij weegt maar liefst 67 pond of zo’n 30 kilo – een mogelijk record, volgens Britse media.

Meer dan 120 Belgische parlementsleden vragen aan EU en lidstaten om sancties tegen IranMeer dan 120 Belgische parlementsleden vragen aan EU en lidstaten om sancties tegen Iran vrtnws Psst, 'Iran' De eerste Iraanse kernproef of kernbom nadert gestaag... 120 Belgische parlementsleden Djuuu , hoeveel parlementen hebben wij ? En hebben die zakken niets anders aan hun hoofd

Lisa De Bode woensdag 23 november 2022 om 16.Filip Joos Voetbalcommen­tator voor de VRT en Play Sports en columnist van deze krant.Iedereen heeft recht op werk en moet kunnen meedoen aan onze samenleving.Jonge asielzoekers waarvan niet zeker is hoe oud ze zijn, moeten een leeftijdstest ondergaan bij Justitie, maar die overheidsdienst weigert al een maand om nog zo'n test te doen.

59 uur Getty Images/iStockphoto hervorming van het strafwetboek loodst minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) het seksueel strafrecht de 21ste eeuw binnen. Daar hoort ook een update bij van de straffen voor online intimidatie: die worden voortaan gelijkgeschakeld met de straffen voor óffline belaging.25 uur Een lippenstift getooid met regenboog in de commentaarbox van Filip Joos. Het zal voortaan volstaan dat iemand één keer seksueel getinte beelden verspreidt om van een strafbaar feit te spreken. “Binnenkort opent onze hoevewinkel Veldvolk de deuren, waardoor we nog meer in de maatschappij staan”, zegt ze. Waar vroeger nog meerdere inbreuken nodig waren om vervolgd te kunnen worden, zal het Openbaar Ministerie nu sneller kunnen ingrijpen. Zo kan één ongewenste foto of dickpic versturen al strafbaar zijn, zegt een woordvoerder van het kabinet-Van Quickenborne. Marjan Temmerman 17 min Het tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers blijft groot.

‘Slachtoffers hoeven zich nergens meer voor schamen. Alleen wie beelden verspreidt zonder toestemming is in de fout, niemand anders’, klinkt het. De dader hangt een gevangenisstraf tot drie jaar boven het hoofd. Deze straf kan worden opgetrokken tot vijf jaar als het slachtoffer de dader kende, of tot twintig jaar wanneer het slachtoffer minderjarig is. Het hoeft niet per se te gaan over seksueel getinte intimidatie om strafbaar te zijn. Maar Justitie weigert al een maand lang om zo'n tests uit te voeren als de jongere geen opvangplaats heeft.

Doxing, of de publicatie op een onlineforum van de persoonlijke gegevens van een slachtoffer, zoals adres, telefoonnummer, seksuele of genderoriëntatie wordt ook opgenomen in de nieuwe wetgeving. • Vijf jaar cel voor verkrachter die slachtoffers benaderde op Tinder Geweld in opmars Het probleem blijft prangend: 6 op 10 vrouwen tussen 15 en 25 jaar kregen al te maken met online intimidatie, zegt een studie van Plan International. Andere bevragingen leveren nog hogere cijfers op. Vaak is het de bedoeling om slachtoffers in een slecht daglicht te stellen of de mond te snoeren, met dikwijls ingrijpende gevolgen voor de loopbaan van het slachtoffer. ‘Daarom was het zo belangrijk dat deze nieuwe realiteit opgenomen werd in het nieuwe strafwetboek’, zegt staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit, Sarah Schlitz (Ecolo), die meewerkte aan de hervorming. Bovendien bestaat de kans dat ze door dat leven op straat besmettelijke ziekten opgelopen hebben als schurft en tuberculose.

‘Voor het eerst wordt duidelijk gesteld dat intimidatie niet langer herhaald moet worden om strafbaar te zijn. Slachtoffers zijn nu beter beschermd, ook tegen raids (aanvallen online door twee of meer personen, red.) .’ Voldoende ernstig De drempels om een aangifte te doen zijn vaak nog hoog. Door dat binnenkort online mogelijk te maken, kan dat verhelpen. "Zo'n leeftijdstest is er voor andere doeleinden.

Maar de echte uitdaging ligt in de opvolging, zegt Liesbet Stevens, professor seksueel strafrecht aan de KU Leuven. Het is bij velen nog altijd niet ingedaald dat een dickpic versturen al voldoende is om iemands rust ernstig te verstoren, zegt ze. De politie gaat dus mee moeten investeren in de bestrijding van online belaging. ‘Dat betekent dat agenten die rond digitale criminaliteit werken, veel werk zullen bijkrijgen. Daar moet ruimte voor worden gemaakt. In een reactie zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie De Moor dat ze naar een oplossing zoekt voor het medisch onderzoek om de leeftijdstests weer op te starten.

Anders blijft de wet dode letter.’ Meer info: .