Cercle en Waasland-Beveren boeken tegen STVV en Kortrijk tweede zege van het seizoen

• 50 sec. here
  • News: 23%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Cercle Brugge en Waasland-Beveren hebben zaterdag op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League zeldzame overwinningen geboekt. Beide clubs wonnen eerder nog maar één keer. Cercle klopte STVV met 2-1, een eerste driepunter onder coach Bernd Storck. Waasland-Beveren ging met 1-3 winnen bij KV Kortrijk.

Cercle-speler Lyle Foster tijdens een wedstrijd tegen Sint-Truidense VV, Brugge, 9 november 2019 © Belga

Vanop de stip bracht Kevin Hoggas Cercle Brugge op voorsprong tegen Sint-Truiden, net na de pauze maakte Yohan Boli er 1-1 van. Helemaal in het slot werd de thuisploeg, die eerder doelpunten van Hoggas en Gory afgekeurd zag, toch beloond voor zijn aanvalslust. Idriss Saadi bezorgde Cercle één minuut voor tijd met het hoofd de zege. De vereniging blijft laatste met 7 op 45, Sint-Truiden blijft met 18 punten elfde.

Beni Badibanga bracht Waasland-Beveren al snel op voorsprong bij Kortrijk. De bezoekers waren veel gevaarlijker dan Kortrijk voor rust, en op het halfuur maakte Aboubakary Koita er dan ook verdiend 0-2 van. Fraser Hornby bracht de thuisploeg middenin de tweede helft terug in de wedstrijd, maar vanop de stip bracht Tuur Dierckx het verschil weer op twee doelpunten.

Waasland-Beveren blijft vijftiende met tien punten, maar nadert wel op de ploegen vlak voor hen, waar nummer dertien Kortrijk er met zijn veertien punten eentje van is.

/  🏆 18. in BE

Deuxième victoire de la saison pour le Cercle de Bruges et pour Waasland-BeverenLe Cercle de Bruges, lanterne rouge, s'est imposé contre Saint-Trond (2-1) et Waasland-Beveren est allé gagner à Courtrai (1-3) pour le compte de la...
La source: DH.be - 🏆 9. / 63 Lire la suite »

Anderlecht pakt de zege bij ZulteAnderlecht heeft vrijdag zijn vijfde zege van het seizoen geboekt door Zulte Waregem met 1-2 te verslaan. Het komt zo voorlopig op de tiende plaats met 20 punten, twee punten verwijderd van play-off 1.
La source: SportVoetbal - 🏆 18. / 51 Lire la suite »