• 15 sec. here
  • News: 9%

Belgique Actualités Nouvelles

Belgique Dernières Nouvelles,Belgique Actualités

Won Balen het thuisduel tegen Ezaart vrijdag. In de eerste helft kwamen de bezoekers op een 2-0-voorsprong, waarna Balen in de tweede helft uitliep naar 4-1. Balen moest met tien spelers verder na een rode kaart.

Balen kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Simon Paesen scoorde na 22 minuten. Brecht Nijs bracht in de 39e minuut Balen op 2-0. Direct na de rust vergrootte Domien Paesen de voorsprong van Balen. Tom Janssen verkleinde de marge voor Ezaart in de 55e minuut. Maar Ezaart was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Balen moest verder met tien man nadat Paesen in de 69ste minuut rood kreeg. Wannes Vanlimbergen voerde de score verder op in de 72ste minuut.

Balen speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Merksplas op zondag 17 september om 15 uur. Ezaart speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Sint-Dimpna.GELE KAARTEN: 9' Nuyens , 30' Thoelen , 41' Ihendu , 47' Van Hoof , 76' Van De Poel , 78' Vangeel .

/  🏆 12. in BE

Zorgboerderij LouTieJu organiseert eigen trail en familiewandelingenVzw LouTieJu uit Balen neemt sinds 2020 met een team deel aan de Boslandtrail. Omdat dit jaar niet doorgaat, organiseert de zorgboerderij dit weekend zelf een trail. De deelnemers liggen intussen al vast, maar zondag kan het brede publiek bij de Beekprik in Balen nog onder meer deelnemen aan een aantal familiewandelingen.
La source: gva - 🏆 12. / 63 Lire la suite »

Uitbreiding sportcomplex Bleukens moet Balense sportclubs nodige ruimte gevenHet gemeentebestuur van Balen start dit najaar met de uitbreiding van de sporthal van sportcomplex Bleukens. Tegen de bestaande sporthal wordt een nieuwe hal gebouwd met twee omnisportmodules, een aparte ruimte voor gevechtssporten, een multifunctionele zaal en extra douches. Ook het skatepark wordt vernieuwd.

Op bekende foto gemaakt met AI rust geen auteursrechtMatthew Allen, die een kunstwedstrijd won het door AI gemaakte Theatre d’opéra spatial, zal niets kunnen verdienen aan zijn werk.
La source: destandaard - 🏆 13. / 59 Lire la suite »

‘Holly’ pakt eerste prijs op filmfestival Venetië: hoofdrolspeelster Cathalina Geeraerts wint Bisato d’Oro AwardDonderdagavond ging ‘Holly’, de nieuwste film van Fien Troch, in première op het filmfestival van Venetië. Vrijdag sleepte de prent al een eerste prijs in de wacht. Hoofdrolspeelster Cathalina Geeraerts (17) won een prijs voor haar vertolking.
La source: Nieuwsblad_be - 🏆 25. / 50 Lire la suite »

Nog maar helft werkzoekenden krijgt werkloosheidsuitkeringHet aantal werkzoekenden stijgt, doordat meer mensen met een leefloon of ziekte-uitkering op zoek gaan naar werk.

Nog maar helft van werkzoekenden krijgt werkloosheidsuitkering, en dat is goed nieuws volgens VDABHet aantal werkzoekenden zonder werkloosheiduitkering daalt. En dat is goed nieuws, zegt de VDAB. “Want een steeds grotere groep mensen zoekt werk zonder dat het moet.”