Australische minister trekt visum van Djokovic in: 'Op basis van publieke belang'

14-01-22 10:10:00

Geen Australian Open voor de Serviër.

Geen Australian Open voor de Serviër.

Het visum van Novak Djokovic om Australië binnen te komen, wordt ingetrokken. Dat maakte de Australische minister van Immigratie Alex Hawke vrijdag bekend.

De 34-jarige Djokovic kwam ongevaccineerd het land binnen maar met een medische vrijstelling na een positieve PCR-test op 16 december. Aanvankelijk weigerden de Australische autoriteiten zijn visum, waarna hij werd vastgehouden in een quarantainehotel, maar uiteindelijk werd hij na een beslissing van de rechter toch vrijgelaten. De Australische minister van Immigratie kon zijn visum evenwel nog intrekken, wat die vrijdag dus deed.

In principe mag de tennisser Australië de komende drie jaar niet meer binnen, behalve in bepaalde omstandigheden. Djokovic ging donderdag bij de loting als eerste reekshoofd in de trommel en werd gekoppeld aan zijn landgenoot Miomir Kekmanovic (ATP 78). Die mag nu uitkijken naar een andere tegenstander.

Lire la suite:
Knack »

Ahh dat is goed nieuws 😃 iedereen gelijk voor dezelfde wetten... hij is als mens en dus nu immigrant, gelijk aan de andere immigranten, gelijkwaardigheid blijft een mooie waarde als ze correct toegepast wordt 👏🤜🤛