Majlis Paralimpik Malaysia (MPM) merasakan kontinjen negara masih belum bersedia untuk membawa pulang keseluruhan pingat dua digit.
PETALING JAYA: Majlis Paralimpik Malaysia merasakan kontinjen negara masih belum bersedia untuk membawa pulang keseluruhan pingat dua digit dalam temasya Sukan Paralimpik yang bakal berlangsung pada 28 Ogos hingga 8 September ini di Paris.
“Satu cabaran yang baik tapi buat masa sekarang saya fikir belum tiba masanya lagi,” katanya ketika ditemui pemberita ketika majlis tandatangan Memorandum Persefahaman MPM bersama rakan strategik TambahEMAS di Pusat Kecemerlangan Sukan Paralimpik Malaysia, di sini semalam. Tambah Megat, MPM optimis dengan kemampuan atlet para negara untuk membawa pulang empat emas pada Paralimpik Paris 2024 nanti apabila mensasarkan lebih daripada 20 atlet para negara akan bertanding di temasya tersebut.