جهان

آمریکا: فشار چین بر اویغورها باید متوقف شود

وزیر امور خارجه آمریکا از مقامات چین خواست به سیاست فشار بر مسلمانان اویغور پایان دهد.

Safvan Allahverdi, Omid Shamizi  | 30.08.2019 - به‌روز رسان : 31.08.2019
آمریکا: فشار چین بر اویغورها باید متوقف شود

Washington DC

واشنگتن/خبرگزاری آناتولی

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا با اشتراک پیامی در شبکه اجتماعی توئیتر، از مقامات جمهوری خلق چین خواست به سیاست فشار بر ترک‌های اویغور پایان دهد.

او با اشاره به اینکه چین به سیاست مجازات و بازداشت دسته جمعی اویغورها در منطقه خودمختار ترکستان شرقی (سینجان) ادامه می‌دهد، گفته است:

در حالی که گزارش‌های معتبر و قابل اعتماد از بازداشت جمعی و ناپدید شدن اویغورها در سینجان ادامه دارد، از چین دعوت می‌کنم به این اقدامات سرکوبگرانه که مغایر با عرف بین المللی و قوانین داخلی این کشور است، پایان دهد.

بسیاری از نهادهای مدنی بین‌المللی مانند «عفو بین‌الملل» و «دیدبان حقوق بشر» از نقض سیستماتیک حقوق اویغورها توسط دولت کمونیست چین خبر می‌دهند.

اقدامات ظالمانه چین علیه اویغورها با اعتراض کشورهای اروپایی، ترکیه، آمریکا مواجه شده، اما برخی کشورها همچون روسیه، عربستان سعودی، ایران و رژیم اسد از اقدامات چین علیه مسلمانان اویغور حمایت می‌کنند.

علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس ایران هفته گذشته با انتقاد از رویکرد دوگانه کشورش درباره مسلمانانی که در نقاط مختلف جهان تحت ظلم و فشار قرار دارند، خواستار توجه بیشتر به موضوع کشمیر شده و گفته بود:

«در گذشته نیز در موضوع مورد اختلاف آذربایجان و ارمنستان یعنی قره‌باغ، ما با آنکه حق با آذربایجان بود، به خاطر ملاحظات قومی در مجموع طرف ارمنستان را گرفتیم. یا درباره آزار و اذیت مسلمانان چین توسط دولت این کشور موضع مناسب نگرفتیم و همین طور درباره رفتار روسیه با مسلمانان چچن در سالهای پیش».

یانچائو هان، معاون سازمان مردم نهاد «اقدامات نیروی شهروندان برای چین» هفته گذشته طی نشستی در واشنگتن، پایتخت آمریکا اعلام کرد که دولت چین از مردم اویغور ترکستان شرقی (سینجان) در شرایطی سخت و غیرانسانی به عنوان نیروی کار مجانی برای تولید پنبه استفاده می‌کند.

سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش خود درباره اقدامات چین در ترکستان شرقی، تاکید کرده که دولت پکن تحت عنوان "تدابیر پلیسی پیشگیرانه" بسیاری از اویغورهای بیگناه را بدون هیچ روند قضایی در اردوگاه های اجباری محبوس کرده است.

پکن در اکتبر 2018 به وجود پایگاه‌های نظامی سری در منطقه سینجان که در آن مسلمانان نگهداری می‌شوند، اذعان کرد. چین در توجیه این سیاست خود ادعا کرده که این اقدامات برای "مبارزه با تروریسم" صورت می‌گیرد.

براساس داده‌های سازمان عفو بین‌الملل، پارلمان اروپا و دیده بان حقوق بشر، از سرنوشت بسیاری از روشنفکران، دانشمندان، ورزشکاران و هنرمندان اویغور که در «اردوگاه‌های اجباری» چین به سر می‌برند، اطلاعی در دست نیست.

بیش از یک میلیون اویغور به اتهام «افراط‌گرایی دینی» در اردوگاه‌های بازپروری اجباری دولت چین در منطقه خودمختار سین‌کیانگ بازداشت شده اند. دولت چین همواره درخواست‌های نمایندگان سازمان های مردم نهاد، حقوق بشری و سازمان ملل متحد برای سفر به منطقه سینجان و بررسی شرایط مسلمانان اویغور از نزدیک را همواره رد کرده است.

خبرگزاري آناتولي اخبار خود از طريق سامانه مدیریت خبر (HAS) براي مشترکین رسانه‌ای ارسال و فقط بخشي از آنها را خلاصه و در وبسايت خود منتشر ميكند. بنابراين براي دريافت اخبار كامل ما، لطفا تماس گرفته و مشترك شويد!