سیاسی, جهان, ایران

اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین: در مذاکره با طرف‌های چینی در موضع ناچاری هستیم

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه ایران در مذاکرات تجاری با چین در موضع ناچاری است از کاهش رتبه تجاری با این کشور از یک به زیر 5 خاورمیانه خبر داد.

08.12.2021 - به‌روز رسان : 09.12.2021
اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین: در مذاکره با طرف‌های چینی در موضع ناچاری هستیم

تهران/ خبرگزاری آناتولی

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین گفت: موضوع تحریم‌ها روی تجارت ایران با چین نیز تاثیر زیادی داشته است. وقتی ما تحت تحریم هستیم در مذاکرات تجاری با طرف‌های چینی در موضع ناچاری هستیم.

به گزارش خبرگزاری «ایلنا»، وی در خصوص وضعیت تجاری ایران و چین و تاثیر تحریم‌ها بر این روابط گفت: هنوز هم چین شریک اول صادراتی و وارداتی ما است. همه تجارت خارجی ما از جمله تجارت با چین تحت تاثیر تحریم بوده و رفع تحریم‌ها برای ما یک دریچه جدید است که با شرکای بیشتری در دنیا و شرکای بیشتری در چین کار کنیم. دو راه را در مورد مذاکرات وجود دارد، یکی از راه‌ها این است که با تمام قوا سعی کنیم که از طریق مذاکره تحریم را از بین ببریم و دوم اینکه گردش امور کشور را معطل مذاکرات وین نکنیم.

حریری تصریح کرد: علاوه بر این بسیاری از شرکت‌های چینی که در صحنه بین‌المللی فعال هستند بنابر ملاحظات تحریمی به راحتی با ما کار نمی‌کنند. ما در فضای جذب سرمایه‌گذاری چینی و همچنین پیشبرد پروژه‌های مشترک که قرار بود به صورت فاینانس انجام شود و همینطور در حوزه تجارت حتما دچار مشکل شده‌ایم.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در خصوص رتبه تجاری ایران در رابطه با چین گفت: ما تا حدود 7 تا 8 سال پیش شریک اول تجاری چین در منطقه خاورمیانه و آسیای غربی بودیم، متاسفانه این رقم سالانه در حال کاهش است. اکنون رتبه ایران در تجارت با چین در منطقه آسیای غربی و خاورمیانه روز به روز درحال کاهش است و از رتبه یک به زیر 5 رسیدیم. یعنی در این منطقه 5 تا 6 کشور بیش از ما با چین کار می‌کنند.

وی اضافه کرد: چین بزرگترین خریدار انرژی در جهان است، بزرگترین فروشندگان انرژی هم در همین کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند. وقتی ما از صحنه بین‌المللی فروش انرژی حذف می‌شویم، رقبای ما در حاشیه جنوبی خلیج فارس جایگزین می‌کنند. وقتی این کشورها به مقدار بیشتری نفت و گاز به چین می‌فروشند، قاعدتا باید خریدهای بیشتری هم از چین بکنند در نتیجه هم خرید و هم فروش این کشورها به چین بیشتر شده است.

خبرگزاري آناتولي اخبار خود از طريق سامانه مدیریت خبر (HAS) براي مشترکین رسانه‌ای ارسال و فقط بخشي از آنها را خلاصه و در وبسايت خود منتشر ميكند. بنابراين براي دريافت اخبار كامل ما، لطفا تماس گرفته و مشترك شويد!