لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۲۶

بایدن: آمریکا و اروپا درباره پاسخ به تهدید روسیه علیه اوکراین، کاملاً‌ متحدند


جو بایدن در حال گفت‌و‌گو با رهبران اروپا بر سر تهدید روسیه علیه اوکراین
جو بایدن در حال گفت‌و‌گو با رهبران اروپا بر سر تهدید روسیه علیه اوکراین

همزمان با افزایش احتمال تهاجم روسیه به اوکراین، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد واشینگتن و متحدان غربی این کشور، در زمینه پاسخ به تهدید روسیه «اتحاد کامل» دارند.

بایدن پس از یک کنفرانس ویدئویی با رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان، و روسای اتحادیه اروپا و ناتو به خبرنگاران گفت که «جلسه بسیار، بسیار، بسیار خوبی داشتم. ما با همه رهبران اروپایی اتفاق نظر کاملی داریم.»

این جلسه ۸۰ دقیقه‌ای روز چهارم بهمن و همزمان با افزایش نگرانی‌ها از احتمال اقدام نظامی قریب‌الوقوع روسیه در اوکراین برگزار شد.

آمریکا تلاش می‌کند تا با حفظ اتحاد در میان کشورهای عضو ناتو و با افزایش تحریم‌ها بر روسیه، بتواند از این اهرم به عنوان عاملی بازدارنده علیه مسکو استفاده کند.

واکنش بایدن به تهدید روسیه علیه اوکراین
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:05 0:00
لینک مستقیم

پس از افزایش احتمال اقدام نظامی از سوی روسیه، پنتاگون نیز اعلام کرد ۸۵۰۰ سرباز آمریکایی برای استقرار احتمالی در کشورهای عضو ناتو در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند.

جان کربی، سخنگوی پنتاگون اعلام کرده است که «بسیار واضح است که روس‌ها در حال حاضر قصدی برای کاهش تنش ندارند».

با آنکه آمریکا و بریتانیا کارکنان سفارت خود را از اوکراین فراخوانده‌اند و روسیه نیز حدود یکصد هزار سرباز در مرز اوکراین، مستقر کرده، مسکو احتمال هرگونه حمله به این کشور را انکار می‌کند.


دولت جدید آلمان نیز با آنکه از ارسال محموله جدید نظامی به اوکراین خودداری کرده، اما روسیه را تهدید کرده در صورت حمله به اوکراین، «با عواقب بسیار سنگینی» روبرو خواهد شد.

فرانسه هم اعلام کرد که مقامات روسیه و اوکراین روز ششم بهمن با همتایان فرانسوی و آلمانی خود در پاریس دیدار خواهند کرد تا راهی برای خروج از این بن‌بست بیابند.

باوجود افزایش تنش‌ها پنتاگون اعلام کرده که ناتو هنوز تصمیم برای فعال کردن نیروهای واکنش سریع خود متشکل از چهار هزار سرباز از کشورهای مختلف نگرفته است.

دانمارک، اسپانیا، فرانسه و هلند نیز در حال برنامه‌ریزی یا بررسی اعزام نیرو، هواپیما یا کشتی به اروپای شرقی هستند.

تنش‌ها میان روسیه با اوکراین و غرب، به بی ثباتی در بازارهای جهانی دامن زده، به طوری که شاخص اصلی سهام روسیه سقوط کرده و بانک مرکزی خرید ارز خارجی را پس از سقوط روبل متوقف کرده است.

پس از سقوط دولت هوادار روسیه در سال ۲۰۱۴ در اوکراین، مسکو شبه‌جزیره کریمه را با آنکه بخشی از اوکراین بود، به خاک خود ضمیمه کرد.

از ان زمان تاکنون، دو کشور روابط پرتنشی دارند و روسیه از شورشیان هوادار خود در جریان جنگ داخلی اوکراین، حمایت می‌کند.

با استفاده از گزارش‌های رویترز و خبرگزاری‌های فرانسه و آسوشیتدپرس؛ ب.ب/ پ.پ

XS
SM
MD
LG