close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
استان‌وایر

انجمن تالاسمی ایران: امسال هیچ دارویی برای بیماران وارد کشور نشد

۹ دی ۱۴۰۰
خواندن در ۲ دقیقه
انجمن تالاسمی ایران: امسال هیچ دارویی برای بیماران وارد کشور نشد

استان‌وایر - رئیس هیأت‌مدیره انجمن تالاسمی از کمبود شدید داروهای حیاتی بیماران تالاسمی در ایران خبر داد و گفت از ابتدای سال ۱۴۰۰ هیچ دارویی برای بیماران تالاسمی وارد کشور نشده مگر ۳۵۰ هزار ویال داروی تقلبی که خسارات زیادی برای بیماران تالاسمی به همراه داشته است.

محمد علیزاده، روز چهارشنبه، ۹ دی ۱۴۰۰، گفت که بارها درباره کمبود شدید داروهای حیاتی بیماران تالاسمی ایران به سازمان غذا و دارو هشدارهای لازم داده شده که اگر منابع ارزی برای داروهای وارداتی و تأمین مواد اولیه داروهای تولید داخل محقق نشود، «در سال جاری با مشکل جدی روبه‌رو می‌شویم».

براساس اظهارات رئیس هیئت‌مدیره انجمن تالاسمی ایران، مدیران سازمان غذا و دارو پیگیری‌های فراوان و اعتراضات بیماران تالاسمی در نقاط مختلف کشور را «بی‌منطق» خوانده و «پاسخ روشنی به این درخواست‌ها نداده‌اند».

وی در خصوص ادعای وزارت بهداشت مبنی بر موجود بودن داروهای تالاسمی در سامانه «تی تک» توضیح داد: «وزارت بهداشت بارها ادعا کرده که دارو موجود است اما در حضور خبرنگاران با داروخانه‌های زیادی که در سامانه تی تک اعلام‌شده بود داروهای تالاسمی در آن‌ها موجود است، تماس گرفتیم و هیچ‌کدام دارویی نداشتند».

رئیس هیأت‌مدیره انجمن تالاسمی ایران با بیان اینکه مرگ‌ومیر بیماران به‌شدت افزایش‌یافته است گفت که از اردیبهشت ۱۳۹۷ تاکنون ۵۳۸ بیمار تالاسمی فوت کرده‌اند.

تالاسمی شایع‌ترین اختلال تک ژنی جهان است و نوع بتا آن در ایران شیوع بالایی دارد. حدود ۲۰ هزار نفر مبتلا و حدود ۲-۳ میلیون نفر (۴ درصد جمعیت) حامل بیماری در ایران وجود دارد.

به گفته علیزاده بیماران تالاسمی سالانه هفت‌تا ۱۰ میلیون ویال آمپول تزریقی نیاز دارند که در سال جاری کمتر از یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار آمپول به دستشان رسیده است.

رئیس هیأت‌مدیره انجمن تالاسمی ایران کمبود دارو را موجب گرایش بیماران به مصرف داروهای قاچاق و تقلبی دانست و گفت: «استفاده از داروهای تاریخ‌مصرف گذشته و بدون نام و نشان خارجی یکی از چالش‌های پیش روی بیماران است که این داروها از کشورهای هم‌جوار و یکی دو سال پس از گذشت تاریخ انقضا به دست بیماران می‌رسد و معلوم نیست این داروها در آینده چه بر سر بیماران می‌آورد».

📩اگر به اطلاعات تکمیلی درباره این خبر دسترسی دارید، لطفاً با این ایمیل با ما تماس بگیرید: [email protected]

📞اگر می‌خواهید درباره موضوع این خبر با افراد مسوول تماس بگیرید، لطفاً به فهرست مسوولان در سراسر ایران مراجعه کنید: www.ostanwire.com

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر