close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
استان‌وایر

لغو دایمی اجرای سند ۲۰۳۰ یونسکو به دستور ابراهیم رئیسی

۲۲ شهریور ۱۴۰۰
خواندن در ۳ دقیقه
لغو دایمی اجرای سند ۲۰۳۰ یونسکو به دستور ابراهیم رئیسی

استان‌وایر- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از ابلاغ مصوبه «لغو دایمی سند ۲۰۳۰» توسط «ابراهیم رئیسی»، رییس‌جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

روز دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰، «سعیدرضا عاملی» تایید کرد که در سال‌های گذشته حدود ۲۹ مصوبه «شورای عالی انقلاب فرهنگی» به دلایلی هم‌چون ایرادهای حقوقی، ایرادهای دستگاه مجری ذی‌نفع یا دلایل نامشخص در دولت پیشین ابلاغ نشده بودند. 

او گفت از آغاز دولت ابراهیم رئیسی، هفت مصوبه از این ۲۹ مصوبه ابلاغ شده و بقیه در حال بررسی هستند.

به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، احتمالا بیش از ۹۰ درصد مصوبات بر زمین مانده شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی دولت جدید ابلاغ خواهند شد.

یکی از مصوبه‌هایی که از سوی ابراهیم رئیسی به عنوان رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین تکلیف شده، «سند ۲۰۳۰» یونسکو است که مصوبه لغو اجرای آن امروز ابلاغ شد.

این سند بر مواردی هم‌چون آموزش محیط زیست، برابری جنسیتی و فرصت‌های برابر اجتماعی برای زنان و مردان، حقوق بشر، رفع تبعیض از اقلیت‌ها، احترام به تنوع فرهنگی و ترویج آموزش بین فرهنگی، کنار گذاشتن گفتمان هویتی بسته، تربیت نسل جدید با نگاه شهروند جهانی، فرهنگ صلح و عدم خشونت نظارت داشت و در راستای آموزش صحیح آن تلاش می‌کرد.

حواشی مرتبط با اجرای این سند نخستین بار در اردیبهشت ۱۳۹۶ با ایراد یک سخنرانی از سوی آیت‌الله «علی خامنه‌ای» آغاز شد. رهبر جمهوری اسلامی ضمن مخالفت با اجرای این سند مدعی شد سبک زندگی غربی که آن را «معیوب»، «ویران‌گر» و «فاسد» خواند، به واسطه آمورش سند ۲۰۳۰ ترویج خواهد شد.

علی خامنه‌ای به عنوان نخستین رهبری که در برابر اجرای این سند واکنش منفی نشان داده بود، گفت: «دست‌هایی پشت سازمان ملل دارند برای همه چیز ملل دنیا منظومه فکری تنظیم می‌کنند. این غلط و معیوب است. این‌ها چه حقی دارند که درباره سنت کشورها اظهارنظر کنند؟ همه‌اش هم باید است.»

«بهرام قاسمی»، سخن‌گوی وقت وزارت امور خارجه ایران چند روز پس از سخنرانی علی خامنه‌ای در خصوص اجرای سند ۲۰۳۰ گفت:«موضع اصولی و تغییرناپذیر ایران، اجرا نکردن قسمت‌هایی از سند ۲۰۳۰ است که با قوانین و باورهای دینی و اولویت‌های ملی و ارزش‌های اخلاقی جامعه ایران در تناقض است.»

وزارت علوم نیز همان سال این سند را صرفا یک «بیانیه» توصیف کرد و گفت: «در زمره پیمان‌نامه‌ها نمی‌گنجد و الزام‌آور نیست و کشورها مطابق با ساختار ملی خود می‌توانند آن را اجرا کنند.»

در پی واکنش‌های منفی گسترده نسبت به اجرای این سند، در نهایت دولت «حسن روحانی» تیر۱۳۹۶ تصمیمات هیات دولت درباره پی‌گیری سند ۲۰۳۰ را لغو کرد ولی اصول‌گرایان مدعی بودند که دولت در خفا اجرای این سند را دنبال می‌کند.

علی خامنه‌ای سال گذشته نیز مجدد با تکرار مواضع خود در خصوص سند ۲۰۳۰ گفت این سند با هدف نفوذ «دشمن» در آموزش و پرورش طراحی شده است.

یکی از موارد مورد تاکید در سند ۲۰۳۰، ممانعت از آموزش‌های نظامی و درگیر کردن کودکان با مسایل نظامی بود؛ مساله‌ای که ایران از دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق و بعدها هم در تربیت نیرو برای جنگ‌های نیابتی به شدت با آن درگیر بوده و آموزش‌های نظامی را رسما به عنوان یکی از مواد درسی در مدارس تعریف کرده است. این سیاست در مغایرت کامل با میثاق‌های بین‌المللی حقوق کودکان قرار دارد.

سرانجام شورای عالی انقلاب فرهنگی به لغو اجرای این سند رای داد که مصوبه آن روز دوشنبه توسط ابراهیم رئیسی ابلاغ شد.

📩اگر به اطلاعات تکمیلی درباره این خبر دسترسی دارید، لطفاً با این ایمیل با ما تماس بگیرید: [email protected]

📞اگر می‌خواهید درباره موضوع این خبر با افراد مسوول تماس بگیرید، لطفاً به فهرست مسوولان در سراسر ایران مراجعه کنید: www.ostanwire.com

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

استان‌وایر

پدر نوید افکاری: افتخار می‌کنم‌ که پهلوانم در راه آزادی وطن رفت

۲۲ شهریور ۱۴۰۰
خواندن در ۲ دقیقه
پدر نوید افکاری: افتخار می‌کنم‌ که پهلوانم در راه آزادی وطن رفت