close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
بلاگ

آیا امکان باطل کردن انتقال اموال فردی که فوت شده وجود دارد؟

۲۴ مهر ۱۳۹۹
سوال و جواب حقوقی
خواندن در ۱ دقیقه
آیا امکان باطل کردن انتقال اموال فردی که فوت شده وجود دارد؟

با سلام؛
پدر من چند وقت پیش در اثر سرطان فوت کرد. او دو همسر داشت که من از همسر اول هستم. پدرم سال‌ها بود که با همسر دومش زندگی می‌کرد. پس از مرگش، رفتیم بابت مساله ارث تعیین تکلیف کنیم که همسر دوم یک سری کاغذ و سند جلوی ما گذاشت و گفت پدرتان قبل از مرگ همه چیز را به نام من و بچه‌هایم کرده است. فقط مقدار کمی پول نقد در بانک داشت که باقی مانده است. من مطمئن هستم که همسرش با فریب یا فشار، پدرم را مجبور به این کار کرده است. می‌خواستم بپرسم آیا راهی هست که ما بتوانیم انتقال اموال را باطل کنیم؟

 

با سلام؛
اصولا هر شخصی در زمان حیات خود می‌تواند اموالش را به هر کسی که می‌خواهد، منتقل کند. بنابراین، عمل شخصی که قبل از مرگ اموالش را به نام همسر دوم کرده باشد، مشکلی ندارد؛ مگر این‌که ثابت شود او به دلیل بیماری سرطان، از لحاظ ذهنی و روانی آشفته بوده و نمی‌دانسته است چه عملی انجام می‌دهد. بعید نیست کسی که دچار بیماری سرطان است، چند روز قبل از مرگش توانایی درک خیلی از مسایل را نداشته باشد. به هر حال، اثبات عدم درک و شعور، تنها راه ابطال انتقال اموال است. در صورت ابطال، بدیهی است که آن اموال بر اساس قواعد ارث، بین همه وراث تقسیم می‌شود.
این‌که می‌فرمایید با فریب و زور بوده است، توجه کنید که اگر انتقال به موجب سند رسمی، یعنی از طریق دفترخانه انجام شده باشد، اثبات این که فرد تحت فشار بوده و به عبارتی، «مکره» شده است، وجود ندارد. اما اگر به موجب سند عادی باشد، باید بتوانید اثبات کنید که فشار به حدی بوده که پدرتان مجبور و مکره شده است که اثبات این هم آسان نیست.
موفق باشید.

 

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

گزارش

عمادالدین باقی: سیستم قضایی دنبال مجرم می‌گردد که مجازات کند

۲۳ مهر ۱۳۹۹
آیدا قجر
خواندن در ۷ دقیقه
عمادالدین باقی: سیستم قضایی دنبال مجرم می‌گردد که مجازات کند