close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
خبرنگاری جرم نیست

وزیر ارتباطات ایران: تضمین نمی‌دهم اوضاع اینستاگرام همین‌طور بماند

۱۸ مهر ۱۳۹۹
ایران‌وایر
خواندن در ۲ دقیقه
وزیر ارتباطات ایران: تضمین نمی‌دهم اوضاع اینستاگرام همین‌طور بماند

«محمدجواد آذری‌جهرمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران به تازگی در یک گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی با ماه‌نامه «پیوست» تاکید کرده است: «بحثی در مورد فیلترینگ اینستاگرام مطرح نیست.»

حرف‌های او درباره وضعیت قطعی اینترنت و فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، به‌ویژه توجه بسیاری از فعالان حوزه اینترنت را به خود جلب کرده است.

این گفت‌وگو با آذری‌جهرمی در حالی به مساله فیلترینگ اینستاگرام اختصاص پیدا کرده است که خبرگزاری‌های ایران از چند هفته پیش احتمال فیلترینگ قریب‌الوقوع اینستاگرام را مطرح کرده بودند.

اینستاگرام تنها شبکه اجتماعی است که هنوز در ایران فیلتر نشده است. با این وجود، در طول سال‌های گذشته چهره‌های تندرو بارها تلاش کرده‌اند با مطرح کردن استدلال‌هایی درباره حضور «دشمن» در اینستاگرام یا «مستهجن» بودن این فضا، موافقت تصمیم‌گیرندگان و روحانیون صاحب‌نفوذ در دستگاه قدرت را برای فیلتر کردن این شبکه اجتماعی جلب کنند.

در یکی از تازه‌ترین برخوردها، «عزت‌الله ضرغامی»، رییس سابق صداوسیمای ایران در چند گفت‌وگوی ویدیویی، صحنه‌های اروتیک مختلفی را توصیف کرده است که در لایوهای اینستاگرامی اتفاق می‌افتند و گفت هدف‌شان این است که کاربران را به انحراف بکشانند.

او در این گفت‌وگوها، از واژه‌هایی مثل «پلنگ» یا «افرادی که دنبال فالوئر هستند»‌ برای نامیدن کاربران اینستاگرام یاد کرده و مضمون حرف‌هایش این بوده است که ظاهرا تمام کاربران اینستاگرام پی‌گیر نمایش دادن یا تماشای صحنه‌های اروتیک هستند.

هرچند آذری‌جهرمی در این گفت‌وگو از آزادی دسترسی به اینترنت دفاع کرده است اما تاکید می‌کند هر کشوری می‌تواند در شرایط خاص، دسترسی به اینترنت را محدود کند. 
او در ضمن گفته است هرچند از نظر قانونی امکان بستن اینترنت وجود ندارد و او یا همکارانش در دولت فعلی قصدی برای این اقدام ندارند اما نمی‌توان تضمین کرد که فضا در آینده همین‌طور باقی بماند!

وزیر ارتباطات دولت «حسن روحانی» تاکید کرده است از نظر قانونی، دولت یا وزیر ارتباطات بعدی می‌توانند با ارایه یک طرح یا لایحه جدید، این فضای ارتباطی را محدودتر کنند.

فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی در ایران موضوع جدیدی نیست. گروه‌‌های افراطی در کشور این شبکه‌ها را «پایگاه دشمن» می‌دانند و تاکید دارند همه این شبکه‌ها باید فیلتر شوند یا امکان شنود و کنترل محتوا در آن‌ها فراهم باشد.  

«طرح سامان‌دهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» از همین برنامه‌ها است که در صورت تصویب در مجلس شورای اسلامی، راه را برای اعمال نفوذ بیشتر بر شبکه‌های اجتماعی ایرانی باز می‌کند.  

بنابر این طرح، پیام‌رسان‌هایی که در ایران سرور یا نمایندگی نداشته باشند،‌ با محدودیت‌های جدی روبه‌رو خواهند شد. پیام‌رسان‌ها تنها در صورتی می‌توانند در ایران در دسترس باقی بمانند که بیش از ۵۰ درصد سهام‌شان در اختیار یک شریک ایرانی باشد و از قوانین داخلی جمهوری اسلامی تبعیت کنند. 

طبق این طرح، ورود و خروج پهنای باند اینترنت ایران با این استدلال که مرزبانی دیجیتال نیز مثل مرزبانی عادی به نیروی نظامی نیاز دارد، به نیروهای مسلح واگذار می‌شود. 
طرح سامان‌دهی پیام‌رسان‌های اجتماعی برای تبدیل شدن به قانون باید در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد. در صورت رای‌ آوردن در مجلس و عبور از فیلتر شورای نگهبان، این طرح به صورت قانون در می‌آید.   
 

برای دیدن اخبار و گزارش‌های بیش‌تر درباره رسانه و خبرنگاری به سایت خبرنگاری جرم نیست مراجعه کنید.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

خبرنگاری جرم نیست

روایت همکاری مخفیانه خواننده ایرانی-اسرائیلی با هنرمندان در ایران؛ ترس شبانه‌روزی از...

۱۸ مهر ۱۳۹۹
اشکان خسروپور
خواندن در ۳ دقیقه
روایت همکاری مخفیانه خواننده ایرانی-اسرائیلی با هنرمندان در ایران؛ ترس شبانه‌روزی از بازداشت