close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
مجلس

پایداری‌ها با جلیلی و اعتدالی‌ها با دهقان می‌آیند

۱۱ شهریور ۱۳۹۹
ایران وایر
خواندن در ۳ دقیقه
«جبهه پایداری» با «سعید جلیلی» پا به رقابت‌های انتخاباتی ۱۴۰۰ می‌گذارد.
«جبهه پایداری» با «سعید جلیلی» پا به رقابت‌های انتخاباتی ۱۴۰۰ می‌گذارد.
سردار حسین دهقان، مشاور رهبر ایران و وزیر دفاع دولت اول حسن روحانی با هدف ورود به رقابت‌های ۱۴۰۰، چکمه‌های خود را آویخته و در این راه از حمایت حزب اعتدال و توصعه نیز برخوردار است.
سردار حسین دهقان، مشاور رهبر ایران و وزیر دفاع دولت اول حسن روحانی با هدف ورود به رقابت‌های ۱۴۰۰، چکمه‌های خود را آویخته و در این راه از حمایت حزب اعتدال و توصعه نیز برخوردار است.

«جبهه پایداری» با «سعید جلیلی» و حزب «اعتدال و توسعه» با سردار «حسین دهقان» پا به رقابت‌های انتخاباتی ۱۴۰۰ می‌گذارند. این آخرین گمانه‌زنی از کاندیدای احزاب در انتخابات ریاست جمهوری آتی ایران است.

به گزارش «ایران‌وایر»، اعضای جبهه پایداری هنوز کاندیدای قطعی خود در انتخابات ۱۴۰۰ را معرفی نکرده‌اند اما رسانه‌ها، از جمله «نامه‌نیوز»، از رایزنی اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری با آیت‌الله «محمدتقی مصباح یزدی»، رهبر معنوی این حزب برای جلب رضایت وی به منظور معرفی سعید جلیلی به عنوان کاندیدای اختصاصی جبهه پایداری هستند.
جبهه پایداری در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به دلیل اختلاف نظر با بقیه احزاب اصول‌گرا روی سر لیستی «محمدباقر قالیباف»، تا دقیقه ۹۰ حاضر به ائتلاف با اصول‌گرایان نبود ولی در نهایت رای به پذیرش ائتلاف آن‌ها داد. به همین دلیل، بعید است در انتخابات ۱۴۰۰ نیز حاضر به حمایت از محمدباقر قالیباف شود. برای همین می‌کوشد پیش از اعلام نامزدی سایر کاندیداها، سعید جلیلی را به عنوان کاندیدای اصلی جبهه اصول‌گرایان جا بیاندازد.

احزاب پیش از الحاق به ائتلاف‌های سیاسی، روی کاندیدای اختصاصی کار می‌کنند و می‌کوشند کاندیدای خود را به عنوان کاندیدای اصلی به سایر احزاب هم‌سو معرفی و حمایت آن‌ها را جلب کنند؛ کاری که جبهه پایداری پیش از این هیچ‌گاه موفق به انجام آن نشده است.

سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی، در انتخابات ۱۳۹۲ نیز به عنوان کاندیدای جبهه پایداری با «حسن روحانی» و محمدباقر قالیباف رقابت کرد و جایگاهی بهتر از رتبه سوم نیافت. او در انتخابات ۱۳۹۶ نیز یک کاندیدای بالقوه بود ولی وقتی با اجماع احزاب اصول‌گرا روی «ابراهیم رئیسی» روبه‌رو شد، از کاندیداتوری صرف‌نظر و از رئیسی حمایت کرد.

اعتدالی‌ها و حمایت از سردار حسین دهقان

سردار حسین دهقان، مشاور رهبر ایران و وزیر دفاع دولت اول حسن روحانی گفته می‌شود با هدف ورود به رقابت‌های ۱۴۰۰، چکمه‌های خود را آویخته و در این راه از حمایت حزب اعتدال و توصعه نیز برخوردار است. هرچند این حزب هنوز از نامزدی دهقان حمایت نکرده است و پیش‌تر گمانه‌زنی‌ها متوجه حمایتش از محمدباقر نوبخت بودند ولی ظاهرا به حسین دهقان گرایش نشان داده است.
این گمانه‌زنی در پی اظهارات «حسام‌الدین آشنا»، مشاور حسن روحانی بالا گرفته است. او در خصوص کاندیداتوری سردار دهقان به مجله «اندیشه پویا» گفته بود: «از دیگر کسانی که به نظرم می‌تواند این مسوولیت را برعهده گیرد، آقای حسین دهقان است. ایشان هم مدیر بسیار توانمندی است و اقتداری کاریزماتیک دارد و از توان تعامل با رهبری و قوای دیگر و نیروهای مسلح هم برخوردار است و معطوف به حل مساله کار می‌کند.»

آشنا تنها اشکال دهقان را نداشتن ارتباط مردمی عنوان کرده و گفته است: «مشکل ایشان، ارتباط با مردم است. اما در قالب رییس بنیاد شهید نشان دادند که می‌توانند تلاش‌های موفقی داشته باشند... مردم هنوز آقای دهقان را ندیده‌اند. ممکن است آقای دهقان را که در انتخابات می‌بینند، بپسندند. همان‌طور که آقای روحانی را ندیده بودند اما وقتی او را در انتخابات دیدند، پسندیدند.»

سردار حسین دهقان اگر در انتخابات ۱۴۰۰ اعلام کاندیداتوری کند، پس از سردار «علی شمخانی»، سردار «محسن رضایی» و سردار محمدباقر قالیباف، چهارمین نظامی است که وارد این رقابت‌ها می‌شود. تا این‌جای کار، سه نظامی دیگر با وجود تلاش بسیار، موفق به جلب حمایت مردم برای ورود به پاستور نشده‌اند.

بقیه احزاب و جریان‌های سیاسی هنوز کاندیدای خود را معرفی نکرده‌اند. از «محمدجواد ظریف»، «محسن هاشمی»، «رضا اردکانیان»، «اسحاق جهانگیری»، «مسعود پزشکیان»، «محمدرضا عارف» و «عباس آخوندی» به عنوان کاندیدای اصلاح‌طلبان و از ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، «عزت‌الله ضرغامی» و «پرویز فتاح» به عنوان جدی‌ترین گزینه‌های اصول‌گرایان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نام برده می‌شود. 

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

ویدیو

حمله هوایی اسرائیل به محل نشست افسران ایرانی و سوری

۱۱ شهریور ۱۳۹۹
ایران وایر
خواندن در ۱ دقیقه
حمله هوایی اسرائیل به محل نشست افسران ایرانی و سوری