گفتگو با مریم روحانی، مشهورترین دختر ترمیم‌کنندۀ رنگ خودرو در ایران

گفتگو با مریم روحانی، مشهورترین دختر ترمیم‌کنندۀ رنگ خودرو در ایران
Copyright 
نگارش از جواد منتظری، حمیدرضا همایونی‌فر
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

بر اساس آخرین گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران ۴۹ درصد جمعیت کل کشور را زنان تشکیل می‌دهند و از همین رو بحث اشتغال آن ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مریم روحانی یکی از زنانی است که حرفه ای متفاوت را برای کار انتخاب کرده است.

آگهی

بر اساس آخرین گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران ۴۹ درصد جمعیت کل کشور را زنان تشکیل می‌دهند و از همین رو بحث اشتغال آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اگرچه شاید از نظر گروهی، مشاغل اداری و پشت میزنشینی برای زنان مناسب‌تر باشد اما زنان و دخترانی هم هستند که به دنبال کارهای مورد علاقه خود و متفاوت با مشاغل مرسوم برای زنان می‌روند.

یکی از این دختران، مریم روحانی است که در سال ۱۳۶۶ در روستای «آغمزار» بجنورد در استان خراسان شمالی متولد شد.

او در ابتدا آرایشگاه زنانه‌ای در شهر بجنورد به راه انداخت اما علاقه‌اش به خودرو باعث شد که دنبال دیتیلینگ خودرو (پولیش و احیای رنگ) برود و برای رسیدن به آرزوی خود، راهی پر فراز و نشیب را طی کند.

وی در این باره به خبرنگار یورونیوز می‌گوید: «اول آمدم تهران و مراکز دیتیلینگ خودرو را گشتم و با آنها صحبت کردم. اما همه‌ من را مسخره می‌کردند و می‌گفتند این کار به درد یک خانم نمی‌خورد و نمی‌توانید انجامش بدهید چون جثه‌ شما ریز و دستانتان کوچک است و خسته‌ می‌شوید.»

اما گویا فرهنگ مردسالار مختص به ایران نیست و زمانی که مریم برای گذراندن دوره‌های حرفه‌ای راهی استانبول می‌شود، در آنجا هم با برخوردی مشابه روبرو می‌شود.

خانم روحانی در این باره می‌گوید: «وقتی که برای دوره دیدن به استانبول رفتم، گفتند که چون خانم هستی به تو آموزش نمی‌دهیم.»

در نهایت پس از یک هفته، مریم با اثبات ریزبینی و مهارتش، آنها را وادار می‌کند که دوره‌ آموزشی‌اش را برگزار کنند. اما اینجا پایان مشکلات مریم نبود.

او پس از اتمام دوره به ایران برمی‌گردد و مغازه‌ای را برای انجام کار دیتیلینگ اجاره و تجهیز می‌کند، اما عاقبت مجبور می‌شود پس از سه ماه آن را واگذار کند.

مریم درباره علت رهایی مغازه‌اش می‌گوید: «اینجا که مغازه گرفتم هیچ کس نمی‌آمد. مشتریانی هم که می‌آمدند، چند نفر پیدا می‌شدند و می‌گفتند که ماشین دست خانم نده، خرابش می‌کند و کار خانم‌ها به درد نمی‌خورد.»

حالا با گذشت یک سال و نیم از فعالیت حرفه‌ای مریم به عنوان دیتیلر خودرو در تهران، او تبدیل به یکی از استادکاران ماهر در این زمینه شده است و حتی دوره‌های آموزشی برای دختران و پسران علاقمند به این حرفه را برگزار می‌کند.

«اینجا که مغازه گرفتم هیچ کس نمی‌آمد. مشتریانی هم که می‌آمدند، چند نفر پیدا می‌شدند و می‌گفتند که ماشین دست خانم نده، خرابش می‌کند و کار خانم‌ها به درد نمی‌خورد.»

در این میان، نکته حائز اهمیت این است که تعداد دخترانی که چون مریم آرزوی انجام کارهای غیرمتعارفی چون دیتیلینگ خودرو دارند، کم نیست.

وی در این باره می‌گوید: «خیلی از خانم‌هایی که با من در ارتباط هستند، از تمام شهرها آمده‌اند و من هم کار را به آنها آموزش دادم.»

بر اساس گزارش سال گذشته مرکز آمار ایران، در بین جمعیت حدود ۲۴ میلیونی شاغل در این کشور، تنها چهار میلیون و ۴۲۰ هزار نفر را زنان تشکیل می‌دهند؛ بدین ترتیب سهم زنان ایرانی از اشتغال ۱۸ درصد است.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تحقق رؤیای ۶۰ ساله؛ نخستین خودرو ساخت ترکیه سال ۲۰۲۲ به بازار می‌آید

خودروی الکتریکی نیسان با نام «آریا» رونمایی شد

عفو‌بین‌الملل گزارش سال ۲۰۲۳ را در خصوص خشونت، سرکوب، سلب آزادی‌ها و نقض حقوق بشر در ایران منتشر کرد