close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

یونان می‌خواهد پناه‌جویان را از کمپ‌های جزایر به بازداشتگاه‌های بسته منتقل کند

۲۳ آذر ۱۳۹۸
آیدا قجر
خواندن در ۴ دقیقه

مقامات یونانی به تازگی خبر داده‌اند که می‌خواهند کمپ‌های پناه‌جویان را در جزایر تعطیل کنند و مهاجران را به مراکز نگهداری بسته منتقل کنند. آن‌ها پیش‌تر اعلام کرده بودند که تا پایان سال جاری، ۲۰ هزار پناه‌جو را از جزایر خارج و به خاک این کشور وارد کنند.

مهم‌ترین کمپ پناه‌جویان که حالا وضعیت آن اسفبار شده «موریا» است با جمعیتی بیش از ۱۴ هزار نفر که نه بهداشت مناسبی دارند و نه جایی برای آرامش و خواب. چادرهای پناه‌جویان درهم‌تنیده شده و در سرمای زمستان، برف و باران جای خوابشان را در خود غرق می‌کند. زندگی که به گواه سازمان‌های حقوق بشری بیشتر به جنگی برای بقا می‌ماند. این در حالی است که هفته گذشته، کودکی ۹ ماهه در این کمپ، از بی‌آبی جان باخت.

حالا گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که شمار پناه‌جویانی که در سال‌های اخیر به یونان رسیده‌اند حتی از جمعیتی که سال ۲۰۱۵ - ۲۰۱۶ وارد این کشور شده بودند، بیشتر شده است؛ یعنی همان زمان که مرزهای اروپا به دستور «آنجلا مرکل»، نخست‌وزیر آلمان روی پناه‌جویان گشوده شد و میلیون‌ها نفر قدم به اروپا گذاشتند.

«دنیا میاتوویچ»، کمیساریای حقوق بشر شورای اروپا که ماه گذشته برای پنج روز از کمپ‌های جزایر یونان بازدید کرده بود، گفت که در این جزایر، مردم برای نجات پیدا کردن، می‌جنگند. او در همان زمان دولت یونان را خطاب قرار داد که بایستی هرچه زودتر پناه‌جویان را از این کمپ‌ها خارج کنند.

دولت یونان در پاسخ به فشارهای بین‌المللی در خصوص نگهداری پناه‌جویان در کمپ‌هایی که شرایط غیرانسانی دارند، به‌تازگی گفته است که هم کنترل مرزها را تشدید خواهد کرد و هم مراحل رسیدگی به پرونده‌های پناه‌جویان را تسریع می‌کند. به گفته او قرار است با بسته شدن کمپ‌ها، پناه‌جویان به مراکز بسته‌ای منتقل شوند و همچنین، بازداشتگاه‌های بسته برای تازه‌واردان تاسیس می‌شود.

باز کردن مراکز بسته یا بازداشتگاه‌های بسته، درواقع زندانی کردن پناه‌جویان است. در حال حاضر، پناه‌جویان برای عبور و مرور در جزیره آزاد هستند و برای خواب، به کمپ‌ها بازمی‌گردند. آن‌ها اگر پولی در بساط داشته باشند می‌توانند مواد غذایی برای خود تهیه کنند. به شهادت پناه‌جویانی که در کمپ‌های جزایر یونان هستند، غذایی که از سوی کمپ به آن‌ها ارایه می‌شود کیفیت بسیار پایینی دارد؛ اما اگر آن‌ها به بازداشتگاه و مراکز بسته منتقل شوند، همین آزادی عبور و مرور را هم نخواهند داشت و جسم و روح و تغذیه‌شان در اختیار ماموران مراکز خواهد بود.

در همین کمپ موریا، پناه‌جویان برای آن‌که بتوانند مدارک هویتی خود را تمدید کنند باید شبانه از ساعت ۲ تا صبح ساعت ۷ در صف بایستند. نام‌نویسی آن‌ها برای صف بستن توسط خودشان صورت می‌گیرد. صف‌هایی که چه برای گرفتن غذا و چه برای تمدید مدارک، طولانی بودنشان و همین‌طور سرمای جانکاه زمستان، روحیه‌های خسته و آسیب‌دیده، باعث بروز درگیری و چه‌بسا کشته شدن آن‌ها می‌شود.

حالا سخنگوی دولت یونان می‌گوید کمپ‌های بسته باعث می‌شود که پناه‌جویان در این مراکز بمانند و در سطح شهر نخوابند. یکی از اعتراض‌های شهروندان جزایر به پراکندگی و خوابیدن پناه‌جویان در سطح شهرها است که نمای جزایر را تغییر داده است. در تابستان امسال گفته می‌شد که به‌قدری شمار پناه‌جویان بی‌خانمان در سطح جزایر زیاد شده بود که حتی برای جای خواب در خیابان هم مشکل داشتند.

او این اقدام را پیامی مهم برای آن‌هایی دانسته است که غیرقانونی به یونان می‌آیند یا حاضر به ارایه درخواست پناهندگی در این کشور نیستند. پیامی که گویای زندانی شدن آن‌ها است: «آن‌ها باید بدانند که اگر به قاچاقچیان انسان پول می‌پردازند که آن‌ها به یونان بیاورند، پولشان را می‌بازند.»

بنا به اعلام دولت یونان کمپ‌های پناه‌جویان در جزایر لس‌بوس، خیوس، ساموس، کس و لروس بسته خواهند شد. این اقدام بنا به اظهارات مقامات یونان تا ماه جولای سال ۲۰۲۰ انجام خواهد شد. همچنین، دولت یونان خبر داده است که برای تسریع روند بررسی پرونده‌های پناه‌جویان ۵۰۰ نیروی جدید استخدام خواهد کرد.

هم‌زمان با اعلام این خبر، پلیس ایتالیا اعلام کرده که باند قاچاق انسان سیزده نفری را بازداشت کرده است که پناه‌جویان را در گروه‌های کم‌جمعیت با قایق‌های تفریحی از یونان به ایتالیا منتقل می‌کرده‌اند. از این قایق‌ها با نام «قایق‌های ارواح» یاد شده است.

بنا به اظهارات پلیس ایتالیا، این باند قاچاق انسان بیش از ۱۰۰ پناه‌جو را به سواحل جنوبی این کشور رسانده‌اند و در مقابل از هر نفر مبلغ ۶ هزار یورو دریافت کرده‌اند. اعضای این باند، مسافران خود را از ترکیه پیدا می‌کرده‌اند و بعد از یونان، به ایتالیا می‌رسانده‌اند. مسیری که پناه‌جویان آن بیشتر از ملیت‌های افغانستانی، پاکستانی، ایرانی، سوری و عراقی برخوردارند.

 

شما هم می‌توانید خاطرات، مشاهدات و تجربیات خود از قاچاق انسان، پناهندگی و مهاجرت به اشتراک بگذارید. اگر از مسوولان دولتی یا افراد حقیقی و حقوقی که حق شما را ضایع کرده‌اند و یا مرتکب خلاف شده‌اند شکایت دارید، لطفا شکایت‌های خود را با بخش حقوقی ایران‌وایر با این ایمیل به اشتراک بگذارید: [email protected]

مطالب مرتبط:
آتش‌سوزی کمپ «موریا» در جزیره «لس‌بوس»؛ مرگ چندین پناهجو
موریا؛ جهنمی که هرلحظه ممکن است منفجر شود
تصمیمات جدید درباره پناه‌جویان؛ توپ بازی میان ترکیه، یونان و اتحادیه اروپا

 

 

 

 

 

 

 

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

بلاگ

شلیک گلوله به قلب و مغز؛ پیام سرکوبگران منتقل شد

۲۳ آذر ۱۳۹۸
شراگیم زند
خواندن در ۴ دقیقه
شلیک گلوله به قلب و مغز؛ پیام سرکوبگران منتقل شد