• News: 24%

Guldläge för Sävehof ✨ handboll

Sverige Rubriker Nyheter

Sverige Senaste nytt, Sverige Rubriker

Efter att Sävehof vunnit den första finalmatchen med 24-22 så var det ett revanschsuget Skuru som tog sig till Partille ikväll. Seriesegrarna tog ledningen med 6-2 efter 6 minuters spel, men efter det tappade laget spelet helt, och Sävehof tog över matchen.

Sävehof inte bara vände matchen, utan gick även ifrån rejält. I halvtid var ställningen hela 18-11 till Sävehof som fortsatte producera även i andra halvlek. Där gick laget ifrån än mer, till en 20-12 ledning, och såg ut att gå mot en enkel seger. Men Skuru skulle göra matchen spännande. Med 20 minuter kvar började laget ta ikapp, och var endast ett mål ifrån Sävehof vid ställningen 24-23.Men då kom tappet. En felpass i ett anfall gav Olivia Mellegård ett friläge, och kunde sätta 25-23 till Sävehof, som efter det hittade målstinget igen. Hemmalaget ryckte ännu en gång och vann till slut matchen med hela 34-26.

– Det vi har visat upp här i slutspelet, det är magiskt. Jag vet inte riktigt vart det kom ifrån. Vi har jobbar mycket mentalt och sagt hur bra vi är, och det visar sig vara ett vinnande koncept, säger Johanna Ahlm till C More efter matchen.

Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer: