Luleås powerplay-mål sänkte Linköping – trots storspelande Stephanie Neatby

• News: 30%

Sverige Rubriker Nyheter

Sverige Senaste nytt,Sverige Rubriker

Tre mål i numerärt överläge👏 SDHL

Luleå vann dagens toppmatch – efter tre powerplay-mål.Och hon har sannerligen imponerat. Hon har bäst rädddningsprocent i SDHL , och hade även flest nollor i serien, tre.När serietrean LHC i dag ställdes mot tvåan Luleå ställdes hon på prov ordentligt. Luleå dominerade stora delar av matchen, och skapade många fina chanser.

Men Neatby storspelade, och gjorde några riktigt kvalificerade räddningar. Hon var ofta rätt placerad, och gjorde finfina sidledsförflyttningar när det krävdes.Men det räckte inte hela vägen. Luleå vann nämligen med 4–2 – efter tre powerplay-mål. – Vi skapade mycket, vinner tillbaka puck och sätter upp nya chanser till avslut. Det såg väldigt bra ut emellanåt, säger tränaren Mikael Forsberg till lokaltidningarna i Norrbotten, och förklarar powerplay-succén så här:

– Dels har vi väldigt skickliga spelare. Sen tränar vi en hel del powerplay och boxplay, så det är en drivande faktor till att det blir bättre och bättre.Två av målen var riktigt snygga. Det andra, som kom i slutet av den andra perioden och innebar 2–0, var det finaste. Jenni Hiirikoski, som själv gjorde 1–0, slog en passning från egen zon genom hela mittzonen till Ronja Savolainen vid offensiv blålinje.

Det blev en viss dramatik i matchens slutskede, efter att Rhyen Mcgill reducerat till 2–3 med 1.26 kvar att spela. Men Michaela Cava kunde sätta 4–2 i öppen kasse och Luleå fick med sig alla tre poäng hem till Norrbotten.

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.
Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer:

/  🏆 29. in SE

Sverige Senaste nytt, Sverige Rubriker

Similar News:Du kan också läsa nyheter som liknar den här som vi har samlat in från andra nyhetskällor.

Anhöriga till Nyqvists offer överklagar inteAnhöriga till åttaårige Mohamad som mördades av Daniel Nyqvist i Linköping 2004 överklagar inte tingsrättens dom, trots att skadeståndsbeloppet som beviljades familjen var betydligt lägre än vad man hade yrkat på. Det är sant som dem säger. Pengar kan inte ersätta ett liv.
Källa: GoteborgsPosten - 🏆 45. / 51 Läs mer »

Hattrick på tjugo minuter i Leeds segerMållöst i 55 minuter. Då satte Patrick Bamford fart. 20 minuter senare hade han gjort hattrick och sett till att Leeds vann med 3–0 borta mot formstarka Aston Villa.
Källa: sportbladet - 🏆 24. / 53 Läs mer »

Djurgården körde över Sirius – Holmberg glödhet med två nya målUtspelade i första. Och när storstjärnan Stefano Vecchia fick rött kunde Sirius inte stå emot Djurgården – och glödhete Kalle Holmberg. – Vi rider på vågen från Malmömatchen, säger Kalle Holmberg i Dplay. Domaren sänkte Sirius menar ni väl? dannekicker nu har han vaknat...

Tre mål på en kvart för Sverige – se fullträffarna härSVT Sport - Sveriges största sportredaktion. Håll dig uppdaterad med de senaste livesändningarna och sportnyheterna från SVT. Men vart tog sändningen vägen? Herrarna vann 12-0 mot Lettland 1927 Varför ifrågasätter ni inte hur de kan fira alla målen så här, linkar när USA gjorde samma sak framför Thailänskorna men då va det tydligen helt fel.
Källa: SVTSport - 🏆 29. / 51 Läs mer »

Medicinsk cannabis på recept allt vanligareDödssjuka Angela de Cabo riskerar att bli av med den smärtlindring hon tål bäst – medicinsk cannabis. Samtidigt beviljar Läkemedelsverket alltfler tillstånd för cannabisprodukter på recept till patienter med svåra smärtor.

Galna inledningen – allt gick in i målfestenSexton minuter. Sex mål. Det var en minst sagt intensiv inledning mellan Skellefteå och Rögle.