• News: 23%

Sverige Rubriker Nyheter

Janogy sänkte gamla klubben

Segerorganisatörer? Ett par före detta Piteåstjärnor.

Madelen Janogy stod för två av målen, och Nina Jakobsson för ett, när Hammarby vann komfortabelt med 3–0.under resterande del av juni månad. Och hon började perioden efter landslagsuppehållet på bästa möjliga sätt – mot sin gamla arbetsgivare.Efter blott ett par minuter fick Janogy kliva fram för att förvalta straff efter att en Piteåspelare dragit lite för mycket i en Hammarbyarm i straffområdet.

25-åringen från Falköping gjorde inga som helst misstag när hon säkert borrade in straffen till 0–1 på tavlan.Efter vackert förarbete av Matilda Vinberg kunde Janogy, påpassligt och lurigt, placera in ett oväntat skott vid den första stolproten till 0–2.

Tre mål och tre poäng alltså för Hammarby – som därmed för stunden klättrade upp till en tredje plats i en haltande tabell.

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.