• News: 24%

Sverige Rubriker Nyheter

Sverige Senaste nytt,Sverige Rubriker

Hela 7 av 8 svenskor vidare👏👏 twittski

Maja Dahlqvist var näst snabbast, tätt följd av Linn Svahn.Maja Dahlqist fortsätter att visa kanonform. Förra helgen vann hon sprinten i Bruksvallarna och i dag noterade den näst bästa tiden i sprintkvalet i Ruka.

Dahlqvist klarade av den 1,25 kilometer långa banan på 3.00,04 – drygt fyra sekunder efter norskan Ane Appelkvist Stenseth som var snabbast av alla. – Jag tyckte att det kändes väldigt bra. Lugnt och kontrollerat, liksom. Jag åkte bra tekniskt, säger Maja Dahlqvist till SVT Sport.– Planen var att ta mig vidare så billigt som möjligt och spara mycket. Det kommer att vara hård körning från sista backen, säger Dahlqvist.Även Jonna Sundling , Anna Dyvik , Emma Ribom , Frida Karlsson och Moa Lundgren gick tog sig vidare.

Enda svenskan som inte tog sig vidare från kvalet var Ebba Andersson. 23-åringen slutade 36:a och var två sekunder från topp 30 och en plats i finalpasset. Therese Johaug tog sig vidare med nöd och näppe. Den norska stjärnan slutade på 30:e plats och blev sista åkare att ta sig vidare. Däremot är Krista Pärmäkoski utslagen efter sin 32:a plats.Javascript är avstängt

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.
Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer: