AIK tog blytung seger – klättrar över nedflyttningsstrecket

• 60 sec. here
  • News: 27%

Sverige Rubriker Nyheter

Andrum för AIK i botten

Förlusten var SSK:s femte på de sex senaste matcherna och laget ligger nu näst sist i tabellen.Men publiken fick anledning att jubla till en början. Ludwig Blomstrand hittade krysset redan efter fyra minuter, hans sjunde mål för säsongen.

Jesper Kokkonen kvitterade i powerplay drygt halvvägs in i matchen, innan Sebastian Wallfridsson svarade med att göra sitt första mål i SSK-tröjan.Christopher Bengtsson utökade ledningen i slutet av andra perioden innan raset kom.vände och vann med 4–3. Karlskoga fortsätter därmed att skugga Björklöven och Timrå i tabelltoppen. Förlusten var Södertäljes femte på de sex senaste matcherna och Ulf Lundbergs manskap ligger nu näst sist i tabellen.Mora såg länge ut att ta tre poäng hemma mot AIK. David Goodwin gav hemmalaget ledningen innan Oscar Nord kvitterade. Mora återtog ledningen men samme Nord kvitterade på nytt med drygt två minuter kvar av tredje perioden.

I förlängningen sköt Cody Bradley hem extrapoängen till AIK som därmed klättrar elfte plats och får lite andrum i botten av tabellen.Tingsryds målvakt Andreas Ljunggren höll nollan när laget bortavann rivalmötet med Karlskrona med 4–0. Ludvig Elvenes prickade in ett av målen och har gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna.

Tack för din kommentar. Din kommentar kommer att publiceras efter att ha granskats.
Vi har sammanfattat den här nyheten så att du kan läsa den snabbt. Om du är intresserad av nyheterna kan du läsa hela texten här. Läs mer: