Philippe Coutinho kvitterade mot Anthony Elangas Manchester United. Foto: TT

Uppdaterad
Publicerad

Både Anthony Elanga och Victor Nilsson Lindelöf startade för Manchester United.

Men det blev en tung kväll för Manchester United.

Aston Villa hämtade upp och matchen slutade 2–2 efter en sen kvittering av Philippe Coutinho.

Att Victor Nilsson Lindelöf startar för Manchester United är ingen ovanlighet. Desto ovanligare är det för Anthony Elanga som fick chansen från start i Premier League för blott andra gången i karriären.

– Han har haft bra träningsveckor och har imponerat när han har hoppat in, därför startar jag honom, sade Uniteds tränare Ralf Rangnick till klubbens hemsida inför Premier League-matchen mot Aston Villa.

Med dubbelt blågult inslag på planen började det bra för Manchester United. Men det var tack vare en portugis. Bruno Fernandes slog en frispark som letade sig in i mål efter ett svagt målvaktsingripande i sjätte minuten. Fernandes utökade sedan Uniteds ledning i 67:e minuten.

Anthony Elanga hade bland annat ett farligt läge i början av andra halvlek. Den svenska anfallstalangen sköt ett hårt skott till vänster i straffområdet som motades bort av Emiliano Martinez i Aston Villas mål.

Aston Villa reducerade i 77:e minuten genom Jacob Ramsey och strax efteråt byttes Elanga ut. Med svensken på bänken kom Aston Villas kvittering.

Philippe Coutinho, som nyligen lånades in efter en tung tid i Barcelona, hade bara varit på planen i en kvart när han skickade in kvitteringsmålet i vad som var hans debut för Aston Villa.

Matchen slutade 2–2.