Zlatan Ibrahimovic är tillbaka.

Den nyblivne 40-åringen gjorde sitt första framträdande efter en månads skadefrånvaro.

Direkt efter hans inhopp avgjordes matchen – av ett dråpligt självmål.

Zlatan Ibrahimovic tvingades lämna återbud till svenska landslagets två VM-kvalmatcher mot Kosovo respektive Grekland.

I stället stannade anfallsstjärnan kvar i Milano, gjorde klart sin sista rehabträning efter hälseneskadan – och firade sin 40-årsdag.

I kväll var väntan över.

Efter en månads frånvaro var han tillbaka i truppen. Från bänken fick han dock se sitt Milan få en mardrömsstart då gästande Verona gick ifrån till en 2–0-ledning.

Men vändningen kom.

Dråpligt självmål

I den 59:e minuten reducerade Olivier Giroud till 2–1, i den 76:e – precis innan ”Ibra” skulle bytas in – kvitterade Franck Kessie till 2–2 på straff.

Och sekunder efter att svensken hoppat in fullbordades vändningen till 3–2 – efter ett dråpligt självmål av Koray Günter.

Zlatan efter 3–2-målet.

Upp i serieledning

Bollen spelades in mot Ibrahimovic som stod placerad vid bortre stolpen och i sin iver att rensa i väg den råkade Günter i stället sätta den i eget nät.

Zlatan hade sedan två halvchanser – varav ett cykelsparksförsök – men fick lämna planen mållös.

Milan vann med 3–2 och går därmed upp i serieledning, en poäng framför Napoli som har en match mindre spelad.

– Det här var en väldigt viktig seger för oss och ett kvitto på att vi har mognat som lag, säger tränaren Stefano Pioli.

Härnäst för Milan väntar Porto i Champions League. Kanske får Ibrahimovic mer än ett 15 minuter långt inhopp där? Klart är i alla fall att Olivier Giroud längtar efter att få mer speltid ihop med sin svenske anfallskollega.

– Jag älskar Zlatan och ser väldigt mycket fram emot att få spela mer med honom, säger fransmannen enligt Football-Italia.

Europatipset i sista stund: Jackpott – expertens skrällar och drag