Storseger för Modo – vände underläge Foto: C More

Storseger för Modo – vände underläge mot HV

Uppdaterad
Publicerad

Det såg först ut som att det skulle bli en ny succé för HV71 i mötet med Modo på hemmais.

Med Modo gjorde en kraftupphämtning och vände ett 1-3-underläge och vann matchen stort med 6-3.

Det betyder att Modos vann sin fjärde raka match i rad och segersviten fortsätter.

Det såg mörkt ut för Modo som länge låg under mot HV71.

Men vid andra periodens slut hade ställningen skiftat och Modo ledde med 4-3. En ledning som de i sista perioden utökade till 6-3 och därmed säkrade segern.

HV71 kopplade greppet

HV71 kopplade greppen om matchen i första perioden då de tog ledningen med 2-0.

I andra perioden kvitterade Modo till 2-1 genom Kaitlyn Tougas. HV71 replikerade omgående och gjorde 3-1 bara två minuter senare.

Men sedan var det Modo som tog kommandot och så skulle det se ut resten av matchen. Innan andra periodens slut kom Modos ledningsmål genom talangen Mira Hallin.

Hattrick

I den tredje perioden var det HV71 som fick jaga en reducering i ett 3-4-underläge. Men den kom aldrig.

Istället klev Modos Kaitlyn Tougas fram och utökade ledningen med två mål och fullbordat därmed också sitt hattrick i matchen.