Hanna Bennison firar första målet i Everton Foto: Bildbyrån

Hanna Bennison med makalöst mål – första i Everton

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Bennison har gjort sitt första mål i Women's Super League.

Och som hon gjorde det.

Först snurrade hon upp några försvarare och avslutade sedan distinkt upp i krysset från utanför straffområdet.

18-åriga Hanna Bennison har presenterat sig på allvar i England. Jättetalangen gjorde i dag sitt första mål i nya klubben.

Förutom att det var mycket vackert var det också extremt viktigt för Everton som haft en kämpig inledning på säsongen.

Women's Super League

Två raka 0-4-förluster i de inledande omgångarna och kniven mot strupen när de tog emot Birmingham på hemmaplan. Bennison inledde matchen på bänken, men fick komma in i andra halvlek vid ställning 1-1.

Och i den 74:e minuten satte hon 2-1 efter ett imponerande nummer. Nathalie Björn hittade fram till en felvänd Bennison utanför straffområdet. Efter att lirkat, vridit och vänt med bollen väggspelade Bennison sig fram till skottläge och avslutade otagbart för Birminghammålvakten.

Everton höll undan och gjorde även 3-1 i den 97:e minuten. Björn spelade hela matchen, men den tredje Evertonsvenskan Anna Anvegård var utanför matchtruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.