Alexander Isak satte 2-1 för Real Sociedad. Foto: Bildbyrån

Alexander Isak målskytt i Europa League

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak nätade i Real Sociedads Europa League-kryss borta mot PSV Eindhoven. Han var framme på högerbacken Joseba Zalduas inlägg och satte in 2-1-målet som fullbordade lagets vändning. Men PSV kvitterade till 2-2 som också blev resultatet.

– Det är klart det är skönt. Jag vill alltid göra mål, det är så jag hjälper laget mest, säger Isak till Viaplay.

Nederländska PSV Eindhoven tog ledningen efter en halvtimme. Den tidigare storstjärnan Mario Götze, som avgjorde VM-finalen 2014 för sitt Tyskland, satte 1-0.

Kort därefter kvitterade Adnan Januzaj för baskerna och sedan fyllde Isak på till 2-1 från nära håll.

Europa League

Målet var den 21-årige svenskens första i klubblaget den här säsongen efter att han gått mållös i tre raka matcher i spanska ligan. Målet var också hans första i en europeisk storturnering.

– Det är kul såklart. Men för mig spelar det ingen roll var jag gör mål, säger Isak.

I början av den andra halvleken briljerade Götze igen då han tunnlade mittbacken Aritz Elustondo och spelade fram till Cody Gakpo som kvitterade.

I den 83:e minuten byttes Isak ut till förmån för det norske nyförvärvet Alexander Sörloth. PSV tryckte på för ett segermål, men matchen slutade 2-2.

– Vi visste att det skulle vara tufft. Det är ett lag som spelar fin fotboll, men vi hade också mycket chanser, säger svensken.

I gruppens andra match slog Monaco österrikiska Sturm Graz med 1-0.