Brasilien kryssade mot Nederländerna. Foto: Bildbyrån

Sundhages Brasilien tappade sen ledning

Uppdaterad
Publicerad

Brasilien är i praktiken klart för kvartsfinal efter att ha spelat 3–3 mot Nederländerna i OS-fotbollen. Men nu behöver Pia Sundhages lag ösa in mål i sin nästa match för att få bättre lottning.

Brasilien ledde med 3–2 och såg ut att gå mot en seger då Nederländerna kvitterade. Wolfsburgspelaren Dominique Janssen skruvade elegant in en frispark från långt håll med bara tio minuter kvar.

Då hade Brasilien i sin tur kommit tillbaka från underläge 1–2 genom mål på straff av Marta och sedan ledningsmål av Ludmila inom loppet av fyra minuter med knappa halvtimmen kvar.

Tokyo 2020

Nederländernas storstjärna Vivanne Miedema gjorde två mål för sitt lag.

Matchen var stormötet i gruppen och resultatet innebär att Brasilien och Nederländerna har fyra poäng vardera. Kina och Zambia spelade 4–4 i lördagens andra match i den gruppen.

Brasilien möter i nästa match Zambia som fick stryk av Nederländerna med 10–3 i premiären, samtidigt som Brasilien slog Kina med 5–0.

Laget som gör flest mål på de två sämre lagen i gruppen slutar etta och får en lättare lottning i kvartsfinalen. Just nu har Nederländerna två plusmål till godo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.