I kvällens match blev Elias Pettersson överfallen av Ryan Hartman i vad som verkade vara en hämndaktion.

”Hartman har noll respekt”, skriver experten Patrick Johnston.

Följ ämnen
NHL

Senast lagen möttes skapade Elias Pettersson rubriker genom att slå till Minnesotas Ryan Hartman efter att ha fått dennes klubba i ansiktet. Flera nordamerikanska experter var efter matchen inne på att den svenske 21-åringen eventuellt kunde straffas i efterhand.

Så blev det inte.

Däremot var det uppenbart att Ryan Hartman var hämndlysten.

För i kvällens match, ”game 3”, delade han ut en riktigt ful tryckare bakifrån på Pettersson, som for med huvudet före rakt in i sargen.

– Det där är en mycket farlig tackling, säger Viasats expert Håkan Södergren.

”Pinsamt”

Hartman fick ”bara” två minuter för boarding för själva tacklingen, men på Twitter haglande snabbt ilskna reaktioner.

”Det där var en extremt farlig tackling mot en stjärnspelare. Att bara få två minuters utvisning är pinsamt”, skriver Sportsnets James Cybulski.

”Ryan Hartman har noll respekt”, skriver beat-reportern Patrick Johnston.

”Hartman är en clown”, skriver Adam Forsythe.

Pettersson hjälte

Som tur var klarade sig Elias Pettersson oskadd. Svensken blev sedan en av hjältarna i matchen som Vancouver till slut vann med 3–0. Han stod för ett mål och en assist.

Segern innebär att Vancouver nu har ”matchboll” i serien, som avgörs i bäst av fem. Nästa match lagen emellan spelas natten till lördag, svensk tid.