Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceïde og Carlo Holse scoret målene i oppgjøret som ble spilt i strålende solskinn på en treningsbane ved Lerkendal stadion.

– Det var deilig, en god følelse å spille fotball igjen, og jeg synes guttene gjorde det veldig godt. Det var fine mål og mange fine angrep, selv om vi manglet det siste ved noen anledninger, sa RBK-trener Åge Hareide til klubbens Youtube-kanal.

Hareide har hentet inn flere nye spillere, og han ga startplass til tre av dem lørdag: Adam Andersson (venstreback), Vebjørn Hoff (midtbane) og Stefano Vecchia (høyre kant).

Andersson noterte målgivende pasning bak Islamovics 1-0-mål etter en halvtime. Han slo inn fra venstre, og Islamovic var framme med tåa foran en nølende Raufoss-keeper og tuppet RBK i ledelsen.

Selvtillit

Driblevingen Ceïde er ikke først og fremst kjent for sitt hodespill, men han scoret på heading sju minutter etter pause. 19-åringen stanget Islamovics innlegg kontrollert inn til 2-0.

3-0 kom i det 82. minuttet etter fint RBK-spill. Holse fikk en strøken ball på høyrekanten fra Edvard Tagseth, og dansken skrudde ballen rundt keeper og inn i langhjørnet.

– Det er viktig at de offensive spillerne våre får selvtillit og scorer mål, kommenterte Hareide.

– Vi spiller tålmodig på 1-0, og så kommer mål nummer to og tre. Og da spiller vi slik vi skal.

Smeller

Det var vårslepp for treningskamper lørdag etter myndighetenes etterlengtede klarsignal. Eliteserielagene Brann og Kristiansund måtte tåle hver sin smell med tremålstap for 1.-divisjonslag. Sogndal slo bergenslaget 4-1 hjemme, mens Kristiansund måtte tåle 0-3 mot Ranheim på egen bane.

Mjøndalen vant 5-2 over Grorud og Molde 2-1 over Stjørdals-Blink i to av de andre kampene. Det ble 0-0 mellom Odd og Sandefjord, mens Viking spilte 1-1 mot Åsane.

Vålerenga måtte avlyse sin avtalte kamp mot KFUM Oslo fordi gjestene er plassert i ventekarantene. Vålerenga må dermed vente til onsdagens kamp mot Sarpsborg med å teste vårformen.