Zwak PSV ten koste van Telstar naar kwartfinale van de beker

• 86 sec. here
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 38%

Zwak PSV ten koste van Telstar naar kwartfinale KNVB Beker

PSV begon met twee basisdebutanten. De ene was een grotere verrassing dan de ander. Waar het bij aanwinst Joey Veerman logisch was dat hij in de basis begon, kon dat niet gezegd worden van Fodé Fofana. De pas 19-jarige aanvaller stond in de punt van de aanval en hij hield onder anderen Maxi Romero en de teruggekeerde Eran Zahavi op de bank.

Ondanks dat er niet echt sprake was van een B-elftal bij de Eindhovenaren werd de thuisploeg verrast door de club uit Velsen. Telstar zocht de aanval en was daarin succesvol. Het kreeg de nodige kansen en kwam verrassend op voorsprong. Bij een corner zat Joël Drommel er helemaal naast waardoor Ozgur Aktas binnen kon koppen.De voorsprong was gezien het spelbeeld niet onverdiend. PSV was niet scherp en werd afgetroefd op inzet.

Toch kwamen de Eindhovenaren terug in de wedstrijd. Uit het niets werd Armindo Bruma weggestuurd door Joey Veerman. De Portugees had een vrije doortocht naar het doel en rondde koeltjes af. Met 1-1 gingen beide ploegen de rust in. Het was overigens veelzeggend dat Telstar in de eerste helft meer doelpogingen had dan de koploper van de Eredivisie.Ook in de tweede helft bleef Telstar brutaal aanvallen. Het kreeg een kleine tien minuten na rust een grote kans om weer op voorsprong te komen.

Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Veerman schoot na een uur spelen de Eindhovenaren op voorsprong. Het was het eerste doelpunt van de Volendammer in het shirt van PSV. De deze winter overgekomen middenvelder was het enige lichtpuntje bij de ploeg van Roger Schmidt.Na de 2-1 leek het verzet van Telstar gebroken. De conditie begon een rol te spelen en de Witte Leeuwen kwamen niet veel meer tot aanvallen toe.

PSV zit nu bij de laatste acht van de beker. In de kwartfinale wacht een thuiswedstrijd tegen AZ, Go Ahead Eagles, NAC of Vitesse. Zaterdag is de loting. Een dag later wacht de topper tegen Ajax. Daarin zal de club uit de lichtstad uit een ander vaatje moeten tappen wil het de koppositie succesvol verdedigen.

/  🏆 14. in NL

Go Ahead Eagles elimineert teleurstellend sc Heerenveen uit bekertoernooiGo Ahead Eagles heeft zich ten koste van sc Heerenveen geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker En terecht!
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »

NAC stunt in bekertoernooi en bereikt kwartfinaleNAC heeft woensdagavond in het bekertoernooi voor een stunt gezorgd door de kwartfinale te bereiken. Eredivisionist PEC Zwolle werd in Breda met 2-1 opzij gezet. Kaj de Rooij was de gevierde man aan Bredase zijde. Nou nou het is PEC. Nou nou wat een stunt hé 🤣🤣
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

Invaller Odgaard schiet RKC naar kwartfinale KNVB BekerRKC is er in geslaagd de kwartfinale van de beker te bereiken. Na 120 minuten voetballen stond er een 4-2 eindstand op het scorebord. Jens Odgaard was de grote man aan Waalwijkse zijde.

Juventus pakt uit in Coppa Italia; Paulo Dybala juicht ditmaal wélJuventus heeft zich dinsdagavond eenvoudigerwijs geplaatst voor de kwartfinale van de Coppa Italia Wat een Juve onwaardig shirt