Winnend AZ is klaar voor absolute topper tegen Ajax

• 📰 voetbalzonenl
  • 59 sec. here
  • News: 27%

AZ heeft optimaal geprofiteerd van de verrassende nederlaag van Ajax tegen Willem II zwoaz

als winnaar van het veld en verkleinde de achterstand op de koploper tot drie punten: 0-3. Volgende week staan de nummers een en twee van de Eredivisie tegenover elkaar. PEC staat door de nederlaag, en de zege van VVV-Venlo op FC Emmen, onder de rode streep.

AZ legde in de eerste helft de basis voor de belangrijke driepunter in Zwolle. Hoewel de eerste minuten voor de thuisploeg waren, was het AZ dat vervolgens zeer dreigend was. Een kopbal van Dani de Wit ging naast en een omhaal vanrichting de verre hoek werd door Dennis Johnsen van de lijn gehaald. Het was een voorbode van de openingsgoal van AZ na een minuut of dertien.

Boadu nam de bal vol op de schoen na een voorzet van Oussama Idrissi en de volley belandde in de verre hoek: 0-1. Twee minuten later had De Wit met opnieuw een kopbal voor de 0-2 kunnen zorgen, maar hij knikte dit keer over het Zwolse doel. Drie minuten voor rust viel de tweede treffer alsnog. Idrissi mocht van buiten het zestienmetergebied uithalen en plaatste de bal goed in de hoek.

PEC zag zich genoodzaakt om na rust de aanval op te zoeken, maar dat resulteerde niet in een aansluitingstreffer. Owen Nijdal liet na een goede counter na om voor de 0-3 te zorgen. De knal ging recht op doelman Michael Zetterer af. AZ bleef levensgevaarlijk in de counter en kwam na 65 minuten alsnog op 0-3 toen een inzet van Idrissi hoog in het doel eindigde. De clean sheet van

/  🏆 16. in NL

Gemeente Alkmaar beslist dinsdag over AZ-AjaxHet gemeentebestuur van Alkmaar besluit dinsdag 10 december of het stadion van AZ wordt vrijgegeven voor de wedstrijd tegen Ajax op zondag 15 december. 'Onze organisatie en TNO zijn op dit moment nog steeds bezig om alle informatie te verwerken', meldt het college van B en W.
Bron: RTL Nieuws - 🏆 24. / 51 Lees verder »

AZ troeft Manchester United af: 'We hebben hem dus goed moeten overtuigen'AZ heeft de 19-jarige Hakon Evjen gecontracteerd. Het Noorse wonderkind komt over van FK Bodø/Glimt en sluit begin januari aan bij de Alkmaarse hoofdmacht.

AZ kan niet wachten tot januari: ‘In potentie is hij de opvolger van Stengs’AZ kijkt uit naar de komst van Noors supertalent Hakon Evjen vanaf januari eredivisie
Bron: voetbalzonenl - 🏆 16. / 51 Lees verder »