Willem II komt niet verder dan een punt in degradatiekraker vol spanning en spektakel

• 📰 omroepbrabant
  • 48 sec. here
  • News: 23%

Een degradatiekraker vol spektakel, op allerlei manieren. Dat was Willem II-ADO Den Haag. Met een resultaat waar Willem II weinig mee opschiet. De Tilburgse ploeg kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Wat viel er tijdens het voetbalgevecht op in het Koning Willem II Stadion?

Trainer Zeljko Petrovic veranderde zijn elftal op vijf posities, maar de jonge Spieringhs wist zijn plek te behouden. Hij speelde een opvallende rol in het duel met ADO Den Haag. Halverwege de eerste helft leek hij de score te openen. Hij kopte de bal vanuit een corner tegen de touwen, maar zag na het juichen dat scheidsrechter Mulder de goal had afgekeurd. Niet veel later lag hij op de grond, terwijl het bloed uit zijn neus gutste na een beuk van Tomislav Gomelt.

Binnen een minuut na rust werd hij in het strafschopgebied onderuit gewerkt en kreeg Willem II een strafschop. Naast die sleutelmomenten in de wedstrijd werkte hij zich helemaal leeg. Spieringhs, een jongen uit eigen jeugd, liet zien wat je in dit soort wedstrijden moet laten zien en wat er ook op een spandoek langs het veld stond: passie, strijd en leeuwenmoed.De aanvoerder van Willem II keerde terug in de basis, maar zal achteraf niet heel fijn terugkijken op zijn rentree.

Aan de andere kant gebeurde later in de eerste helft hetzelfde toen Ricardo Kishna onderuit ging in het strafschopgebied van Willem II. Mulder vond het geen overtreding en dus geen strafschop. Het spel ging snel verder, Bos greep niet in. Ook daar was een rustige check logisch geweest. Kort na de eerste strafschop van Willem II werd er hands gemaakt in het strafschopgebied van ADO, Mulder deed niets. En dan waren er nog meer momentjes.Goed was het zeker niet.

/  🏆 14. in NL

Willem II sprokkelt met gelijkspel bij FC Twente weer een puntje in degradatiestrijdWillem II heeft weer een punt toegevoegd aan het totaal. De Tilburgse club had zicht op meer tegen FC Twente, maar moest uiteindelijk blij zijn dat het na een 1-0 achterstand in de slotfase nog gelijk wist te maken. Wat viel er op tijdens het 1-1 gelijkspel in Enschede?
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

Theon was eindelijk weer bij een wedstrijd van Willem II: 'Nu eerst bier!'De stem van Willem II-supporter Theon Scholten heeft het bijna begeven. 'Er zat flink wat spanning op deze wedstrijd. Er moest gewonnen worden.' En dat deed zijn club, dankzij een treffer van de Griek Vangelis Pavlidis.

Nachtelijke herrie uit geluidsbox: Willem II biedt excuses aanWillem II biedt excuses aan voor de herrie die een geluidsbox van het Koning Willem II Stadion in Tilburg maandagnacht heeft veroorzaakt. Door nog onbekende oorzaak kwam er tegen één uur plotseling een hard en ritmisch gebonk uit de apparatuur. De geluidsoverlast duurde anderhalf uur.

Cruciale vragen aan clubwatchers van Willem II en RKC over degradatiestrijdEr breekt een cruciale week aan voor Willem II en RKC. Met nog drie duels te gaan, moeten zij zich te zien handhaven in de Eredivisie. Onze clubwatchers gaan er dieper op in. Belangrijkste vraag is wat gaan deze, dwaze, aanhangers doen als ze verliezen of winnen?

Spannende weken voor Willem II en RKC: 'Druk moet niet te groot worden'Willem II begint de laatste fase van het seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen AZ. RKC Waalwijk speelt zondag de uitwedstrijd bij FC Emmen. Daarna volgen voor beide clubs nog zes duels om boven de degradatiestreep te blijven. Een zwaar programma voor beide clubs, terwijl de druk hoog is. Hoe ga je daar mee om?