Volleybalsters lijden in derby tegen België eerste nederlaag op WK in eigen land

• 📰 NUsport
  • 61 sec. here
  • News: 28%

Volleybalsters lijden in derby met België eerste nederlaag op WK in eigen land

Op papier zijn de Nederlandse volleybalsters beter dan België, dat twee plekken lager op de wereldranglijst staat . Het waren echter de Belgen die dankzij een sterk spelende Britt Herbots de lakens uitdeelden in het GelreDome.

Na overwinningen op Kenia, Kameroen en Puerto Rico had Nederland het voor het eerst echt moeilijk. De Belgen namen in de eerste set al snel afstand van Oranje. De snelle 2-5-voorsprong voor de ploeg van bondscoach Gert Vande Broek resulteerde in een overtuigende setwinst: 16-25. Nederland leek ook in de tweede set een kansloze wedstrijd te spelen, maar mede door het goede spel van de ingevallen spelverdeelster Laura Dijkema bracht Oranje een 4-12-achterstand terug tot 23-24. België trok de set echter alsnog naar zich toe: 23-25.Er was zichtbaar vertrouwen geput uit de slotfase van de tweede set, want in het derde bedrijf kwam de ploeg van Selinger voor het eerst in een set op voorsprong. Na een slopende eindfase kreeg Oranje loon naar werken met setwinst: 26-24.

In de vierde set ging het alsnog mis. Nederland kwam weliswaar op een 5-3-voorsprong, maar ging met 25-27 onderuit. Daardoor blijven de volleybalsters tweede in de poule met evenveel punten als België. Oranje was al verzekerd van de tweede ronde, maar alle punten uit de groepsfase worden wel meegenomen naar de volgende fase. Zondag om 16.00 uur wacht de laatste groepswedstrijd tegen koploper Italië.

/  🏆 2. in NL

Ten Hag staat voor eerste Manchester-derby: 'Spelen niet tegen alleen Haaland'Erik ten Hag kijkt uit naar zijn eerste derby tegen Manchester City. De manager van Manchester United benadrukt dat zijn ploeg het niet alleen opneemt tegen sterspeler Erling Haaland, al draait bij 'The Citizens' bijna alles om de topscorer van de Premier League.
Bron: NUsport - 🏆 2. / 68 Lees verder »

Volleybalsters blokken goed en winnen tegen Puerto Rico ook derde WK-duelTegen Puerto Rico was het vaak in lange rally's voor elk punt hard werken en leed de ploeg van Avital Selinger het eerste setverlies dit WK. Maar uiteindelijk won Oranje wel met 3-1 Ik heb geboeid naar de wedstrijd gekeken en genoten. Zeer zorgelijke overwinning. Side out matig...alweer. Tegen Herbots zal het echt anders moeten anders kun je het vergeten.
Bron: NOSsport - 🏆 12. / 59 Lees verder »

Volleybalsters na nieuwe zege al zeker van volgende ronde op WK in eigen landDe Nederlandse volleybalsters hebben woensdag ook hun derde wedstrijd van het WK in eigen land gewonnen. De ploeg van bondscoach Avital Selinger won in vier sets van Puerto Rico (23-25, 25-20, 25-16 en 25-15) en is al zeker van de tweede groepsfase.

Daalderop geniet na race tegen de klok van WK in eigen land: 'Elke keer kippenvel'Nika Daalderop kampte in aanloop naar het WK volleybal met verschillende blessures, maar was net op tijd fit voor het toernooi. Nu laat ze in een volgepakt Gelredome haar waarde voor Oranje zien. Het is duidelijk te zien dat ze niet top is. Nivo is belabberd.