Van Beek scherpt negatief record aan en helpt Twente aan vierde zege op rij

• 📰 voetbalzonenl
  • 66 sec. here
  • News: 30%

Sven van Beek heeft zondagmiddag zijn negatieve doelpuntenrecord aangescherpt tegen FC Twente heetwe eredivisie

bij rust al een 0-2 voorsprong, die in het tweede bedrijf werd vastgehouden: 2-3. Treffers van Ricky van Wolfswinkel, Daan Rots en een eigen goal van Sven van Beek leidden de zege van de Tukkers in. Het eigen doelpunt van Van Beek was zijn achtste in zijn carrière, waarmee hij zijn negatieve record aanscherpte. Tibor Halilovic endeden namens de thuisploeg iets terug.

Heerenveen begon met dezelfde elf namen als tegen Feyenoord , eerder deze week. Jans had bij de uitploeg een plaats ingeruimd voor Luca Everink, die zijn basisdebuut maakte. De Tukkers kwamen in Heerenveen al vroeg op voorsprong. Ibrahim Dresevic plantte bij een hoekschop zijn elleboog in het gezicht van Van Wolfswinkel, waarna scheidsrechter Jeroen Manschot na ingrijpen van de VAR geen andere keus had dan de bal op de stip te leggen.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers alsnog op een comfortabele voorsprong. Een veel te risicovolle terugspeelbal van Milan van Ewijk op Mulder werd onderschept door Rots, die de bal vervolgens in het lege doel kon schuiven: 0-2. Na het geblesseerd uitvallen van, kreeg Jansen in de rust een nieuwe tegenvaller te verwerken. Mulder bleek niet fit genoeg om verder te kunnen en werd op doel vervangen door Xavier Mous.

FC Twente kreeg de eerste twee treffers van de thuisploeg in de schoot geworpen en dat was na 65 minuten ook bij de 0-3 het geval. Van Beek scherpte zijn eigen goal-record aan na een verkeerde terugspeelbal op Mous. Het was voor de verdediger alweer zijn achtste eigen doelpunt uit zijn carrière. De Tukkers leken op weg naar een zeker lijkende overwinning, maar Tibor Halilovic deed direct iets terug namens de thuisploeg.

/  🏆 16. in NL

Marianne Vos blijft hopen op vierde wereldtitel: 'Nog niet toe aan stoppen'Het WK wielrennen zaterdag in Leuven was niet het laatste wereldkampioenschap voor Marianne Vos. 'Ik ben nog niet aan stoppen toe', zegt de renster uit Babyloniënbroek zondag in het programma De Zuidtribune op Omroep Brabant radio.
Bron: omroepbrabant - 🏆 14. / 59 Lees verder »

Aantal branden in Oss loopt weer op, nu gaat auto in vlammen opHet aantal branden in Oss loopt de laatste dagen, na een periode van relatieve rust, weer op. Vrijdagnacht ging een auto aan de Rosa Parksweg in vlammen op.

Huis beschoten in Tilburg, politie zoekt dadersEen huis aan de Jozef van der Grintenstraat in Tilburg is zaterdagavond beschoten. De politie is op zoek naar de daders.

De held van Willem II blijft kalm na zege op PSV: 'Ik doe gewoon mijn werk'Timon Wellenreuther ontpopte zich zaterdag tot held van Willem II. De doelman speelde uitstekend in het duel met PSV. Met meerdere goede reddingen hield hij de Tilburgse ploeg op de been tegen de Eindhovenaren en stond hij aan de basis van de 2-1 zege van de ploeg van trainer Fred Grim.