Swansea City nog een stap verwijderd van Premier League-rentree

• 📰 voetbalzonenl
  • 24 sec. here

Swansea City heeft zich zaterdagavond geplaatst voor finale van de play-offs in de Championship swabar

heeft zich zaterdagavond geplaatst voor finale van de play-offs in de Championship. In eigen huis volstond een 1-1 gelijkspel tegen Barnsley, nadat de ploeg van manager Steven Cooper in het heenduel al een 0-1 overwinning uit het vuur sleepte. De eindstrijd om promotie naar de Premier League vindt plaats op 29 mei op Wembley, waar Swansea het opneemt tegen Brentford. Eerder op de dag was laatstgenoemde met 1-3 te sterk voor het Bournemouth van Arnaut Danjuma en consorten.

Het was de thuisploeg die na achttien speelminuten de eerste kans van de wedstrijd noteerde. Jamal Lowe bediende André Ayew, die oog in oog met doelman Bradley Collins kwam maar de bal net niet onder controle kreeg.deed pas na 37 minuten een eerste serieuze duit in het zakje via Callum Brittain, die een goede steekbal op Cauley Woodrow gaf maar doelman Frederick Woodman op tijd zijn doel uit zag komen. Twee minuten later brak Swansea de score open.